Moncofa rep fons europeus per a impulsar l’energia neta

  • S’ha obtingut una subvenció de 139.606,46 € dins del programa DUS 5000 que té com a objectiu impulsar la transició energètica en municipis de repte demogràfic

Moncofa ha sol·licitat i finalment ha obtingut una subvenció de 139.606,46 €, segons la proposta de resolució provisional, dins del Pla d’ajudes per a inversions a projectes singulars locals d’energia neta en municipis de repte demogràfic (PROGRAMA DUS 5000) per a la col·locació de 2 instal·lacions solars fotovoltaiques amb modalitat d’autoconsum col·lectiu amb compensació d’excedents. Les instal·lacions se situaran en les cobertes del CEIP Científic Avel·lí Corma i de la biblioteca municipal, amb un pressupost d’execució de 168.516,10 €.

Totes dues instal·lacions proveiran la totalitat dels edificis municipals: el CEIP mateix, el camp de futbol, el centre de dia de La Murà, l’ajuntament, la casa de la cultura, el mercat municipal, el local d’associacions, el magatzem municipal, l’escola de música, l’arxiu, el museu, la biblioteca, el poliesportiu i el polifuncional. La capacitat de producció d’electricitat amb energia renovable serà de 0,13 MW, amb una producció anual de 162.471 kWh.

El regidor José María Andrés ha destacat que “és una gran notícia la concessió d’esta subvenció que sol·licitem fa més d’un any, ja que permetrà que la totalitat dels edificis municipals siguen autosuficients amb el consegüent estalvi econòmic, alhora que contribuïm amb el medi ambient al ser una energia neta”.

L’ajuda atorgada serà finançada amb el Mecanisme europeu de recuperació i resiliència, establit pel Reglament (UE) 2021/241. Esta ajuda per a inversions a projectes singulars locals d’energia neta en municipis de repte demogràfic s’emmarca en la inversió C02.I04 del Programa de regeneració i repte demogràfic del Pla de rehabilitació i regeneració urbana del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Més notícies d'interés