Una Setmana Santa de diversió i tradició a Moncofa

Moncofa està immersa en la programació religiosa, cultural i festiva organitzada pel consistori per Setmana Santa. Des de la tradicional processó i benedicció de les palmes del Diumenge de Rams a la plaça Jaume I, en el municipi de la Plana Baixa s’han succeït i continuaran fent-ho activitats i actes per a tots els públics aprofitant les dates assenyalades per a adults i xiquets. D’esta manera, del 28 de març a l’1 d’abril se celebrarà la VII Fira de Pasqua en el passeig marítim, amb una gran varietat d’estands de comerç local i artesans, música en directe, tallers o activitats infantils.

Quant als actes religiosos, la nit de demà estarà marcada per l’emocionant viacrucis que omplirà els carrers de veïns i veïnes per a recordar el Dijous Sant en l’ermita de Santa Maria Magdalena. De la mateixa manera, la missa que venera el Sant Sopar s’iniciarà a les 19 h en la parròquia local. Les celebracions litúrgiques continuen el Divendres Sant, amb la processó del Sant Enterrament; el Dissabte Sant, amb la vigília pasqual; i el Diumenge de Resurrecció, amb la multitudinària processó de l’Encontre i la participació de xiquets i xiquetes en la lectura i recitat de versos i lloes.

Per a l’alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, “el programa Moncofa Poble i Mar d’Activitats torna amb un gran nombre d’actes per a estes pasqües perquè els més xicotets i els no tan xicotets puguen gaudir de la seua estada a Moncofa amb nombrosos actes i per a tots els gustos”.

La programació cultural anirà a compàs de la Setmana Santa amb esdeveniments com les exposicions a la Sala Plenamar o la IV Fira d’Adopció organitzada per l’associació Gossos sense Sostre de Moncofa del dissabte 30. Un dia després, s’ha planejat un tardeo per l’Associació Cultural Taurina L’Asklaghetto; i per un altre, el diumenge 31 tardeo de Gustavo Paradís amb la col·laboració de la Comissió de Festes, a càrrec de la Penya El Rus. Eixa mateixa nit del diumenge 31 se celebrarà el Festival Pasqua a Moncofa amb espectacle de DJ. D’altra banda, del 2 al 5 d’abril s’ha organitzat un taller de robòtica infantil i videojocs a l’aula polivalent del CEIP Avel·lí Corma per a xiquets i xiquetes de 8 a 17 anys.

El consistori, a l’hora de confeccionar l’agenda, també ha inclòs la festivitat de Sant Vicent, festiu autonòmic. El divendres 5 d’abril hi haurà una vesprada de parc infantil a la plaça Na Violant d’Hongria, el dissabte 6 d’abril una vesprada de cantajocs i animació infantil, i el diumenge 7 d’abril una altra vesprada de parc infantil amb bou mecànic.

Més notícies d'interés