Una exposició antològica de Paco Puig inaugura un estiu d’art a Moncofa

 -El cicle d’exposicions estivals 2023, comissariat per Gabriela Alemany, també comptarà amb l’obra de Nicoletta Tomás i Blai Tomás

-La primera mostra es podrà visitar des del 23 de juny, en la Sala Maria Sorolla de l’edifici de l’Oficina de Turisme

La Sala Maria Sorolla de Moncofa es convertirà, un estiu més, en epicentre artístic amb la presència de diversos artistes de renom. El pròxim dia 23 de juny, a les 19.30 h, s’inaugura el Cicle d’Exposicions d’Estiu 2023, comissariat per Gabriela Alemany. La primera mostra serà “Fossar de Naus”, amb l’obra del prestigiós Paco Puig. Serà un recorregut antològic per les creacions d’un artista multidisciplinari que ha cultivat amb encert la pintura, la música i la poesia.

La Sala Maria Sorolla de l’edifici de l’Oficina de Turisme serà l’escenari de tres exposicions durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre. L’antologia de Paco Puig serà la que obrirà la sèrie i podrà visitar-se fins al dia 16 de juliol. Amb posterioritat, a partir del 21 de juliol i fins al 6 d’agost, la Sala obrirà les portes a Nicoletta Tomás i entre l’11 d’agost i el 3 de setembre, l’espai acollirà Blai Tomás.

La regidora de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Moncofa, Ilenia Begnozzi, ha agraït “la incansable i eficaç labor de la pintora Gabriela Alemany, comissària de la sala i promotora de la presència de grans artistes al llarg de l’estiu cultural de Moncofa que ha convertit les exposicions a la Sala Maria Sorolla en una cita de destacat nivell en el calendari de la costa castellonenca”.

La inauguració de la mostra antològica de Paco Puig comptarà amb la presència d’Antonio José Gascó, gran amic i coneixedor de l’obra de l’artista. L’horari de visites de les 19 a les 23 hores s’estendrà de dimarts a diumenge.

Paco Puig Vicent va ser un pintor castellonenc amb una llarga i fecunda trajectòria vital i artística. El títol de la mostra que arriba a Moncofa, “Fossar de naus”, evoca al mural de 48 metres quadrats pintat per al Museu a l’Aire Lliure de Castelló. En paraules d’Antonio José Gascó: “Paco Puig va sentir i va viure moltes nits de lluna plena radiant, de sarraïna mitja lluna, o de perfil recte incitant. I embriac d’aqueixa contemplació, la va portar als seus llenços, amb tota la poesia que inflamava el seu apassionat i existencial esperit poètic i artístic a un temps”.

Les barques il·luminades pel reflex de la lluna o del sol ponent es fondran amb el paisatge de la platja de Moncofa, de manera que tots els veïns i visitants, puguen combinar el passeig de les seues vesprades enfront de la mar, amb la contemplació de l’obra, apassionada i expressionista, de Paco Puig.

Més notícies d'interés