Moncofa soluciona el 90% de les 1500 incidències que apleguen a través de l’APP Línia Verda

Un dels municipis més eficients en la resolució de peticions veïnals

“Resolem el 90 % de les incidències i peticions que els veïns ens fan a través de l’APP de participació ciutadana Línia Verda”. Així ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, José María Andrés Alós, el bon funcionament de l’aplicació de participació ciutadana que connecta a cada veí amb el seu Ajuntament a través del telèfon mòbil. En poc més d’un any de funcionament de l’APP, de les més de 1500 incidències que han arribat a través de l’aplicació, s’han resolt quasi 1400. “Segons l’empresa que gestiona l’aplicació en moltes altres localitats, som un dels municipis més eficients en la resolució de les peticions ciutadanes”, ha remarcat l’edil.

*Com funciona?

A través de l’aplicació, qualsevol ciutadà amb l’APP instal·lada al seu mòbil comunica una incidència o qualsevol aspecte que milloraria en la via pública. Mobiliari urbà, il·luminació, voreres, estat de la calçada, parcs i jardins, fems, senyals, insectes, animals abandonats, recollida de mobles, retirada de vehicles, trànsit, vandalisme… són només alguns dels aspectes que el ciutadà pot comunicar directament a l’Ajuntament.

“Una vegada rebem la incidència en el consistori, la derivem a les brigades municipals, empreses de neteja o jardineria… en definitiva, als qui poden resoldre la situació, i després el ciutadà rep en el seu mòbil una notificació amb la resposta a la seua incidència i com s’ha solucionat”, ha destacat José María Andrés Alós.

L’aplicació també està permetent racionalitzar els recursos i serveis que presta l’Ajuntament. “Fomentem la participació ciutadana, i la seua participació ens ajuda a determinar on hem de destinar els recursos per a millorar la població. La informació que ens ofereix la ciutadania és molt valuosa perquè ens ajuda a ser més efectius i eficients”, ha comentat.

El regidor ha destacat, així mateix, la professionalitat de la brigada municipal i dels serveis contractats per l’Ajuntament que s’esforcen per atendre les peticions que arriben a través de l’APP.

José María Andrés ha animat la ciutadania a descarregar-se l’aplicació en el telèfon mòbil perquè, així, s’incremente encara més la participació ciutadana amb la vista posada en la millora dels serveis municipals.

Més notícies d'interés