Moncofa s’integra en l’EUROVELO V-8 MEDITERRANEAN ROUTE

Moncofa comptarà amb un nou recurs turístic de primer ordre com és el pas de la ruta internacional de cicloturisme Eurovelo V8 Mediterranean Route. Estes rutes de llarga distància i d’alta qualitat connecten el continent europeu fomentant l’intercanvi d’experiències i millors pràctiques entre els estats i regions europees, estimulant estratègies i infraestructures de cicloturisme, promovent viatges sostenibles en la cura econòmica, ambiental i social.

Segons l’alcalde Wences Alós Valls, “estem molt contents que una ruta internacional de cicloturisme tinga pas pel nostre municipi, és una oportunitat que no podem desaprofitar per a promocionar i desestacionalitzar l’activitat turística, a més de donar a conéixer la nostra cultura, gastronomia i patrimoni; des de l’Ajuntament tenim preparada una àrea de descans i possibles vertebracions de la ruta internacional perquè els usuaris de l’EV-8 puguen conéixer els diferents atractius del nostre municipi”.

L’EV-8 recorre diversos països europeus unint Atenes-Xipre i la ciutat espanyola de Cadis, recorre 7650 quilòmetres pel litoral del Mediterrani i és una de les rutes europees més atractives a través dels diferents països de la ribera mediterrània, amb la mescladissa de cultura, paisatges, gastronomia i festes que donen caràcter a la nostra mediterrània.

Moncofa s’integrarà dins de l’etapa 29 de l’EV8, amb 56,40 quilòmetres entre Sagunt i Castelló de la Plana, esta ruta de gran atractiu compta amb un desnivell de 267 metres de pujada, 303 metres de desnivell de baixada amb una altitud màxima de 52 metres i mínima de -3 metres i tindrà com a punts d’entrada i eixida en la nostra localitat pels camins de Beniesma i Rajadell, per a recórrer el centre urbà de la localitat.

La senyalització i adequació de les vies i camins pel nostre terme municipal estaran a càrrec de la Conselleria d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, principal promotora de l’EV-8 en la Comunitat Valenciana, mentre que l’Ajuntament es farà càrrec de la senyalística direccional pel nucli urbà.

La implementació de l’EuroVelo està coordinada per la Federació Europea de Ciclistes (ECF) en col·laboració amb els Coordinadors i Centres de Coordinació d’EuroVelo (C/CCEV). En el cas d’Espanya, el CCEVE està integrat en ConBici, Coordinadora en Defensa de la Bicicleta, que reuneix 61 associacions i col·lectius de ciclistes de tot Espanya.

Més notícies d'interés