Moncofa serà final d’etapa en la Vuelta ciclista a Espanya femenina

  • La localitat acollirà la meta de la segona jornada, Bunyol – València, amb un traçat de 118 quilòmetres

Ja és oficial. Moncofa serà final en la segona etapa de la Vuelta ciclista a Espanya femenina. El recorregut de la ruta s’ha presentat este matí al Palau dels Comunicacions de València, amb la presència del president de la Generalitat, Carlos Mazón. El pròxim dia 29 d’abril arribarà l’etapa Bunyol-Moncofa, amb 118 quilòmetres i un port de tercera categoria. Serà la segona jornada d’una Vuelta femenina distribuïda en 8 etapes, amb final en l’estació de Valdesquí, en la Comunitat de Madrid.

A l’acte de presentació han assistit l’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, i la regidora d’Esports, Arantxa Igual Martí. La regidora ha manifestat que es tracta “d’un dia únic per a donar una gran notícia al nostre poble, en el Dia de la Dona podem dir que la Vuelta a Espanya ciclista femenina tindrà un final d’etapa a Moncofa. Enguany podrem gaudir d’un gran esdeveniment d’esport d’elit a escala nacional. És tot un honor i un plaer acollir este gran acte i posar el nostre poble com un municipi pioner de l’esport i donar-li un gran suport i impuls a l’esport femení”.

L’etapa Bunyol-Moncofa travessarà Chiva, Pedralba, Llíria i ascendirà al port de l’Oronet, de tercera categoria. S’endinsarà a Castelló travessant Xilxes i arribarà a la meta de Moncofa.

La Vuelta ciclista a Espanya femenina comptarà amb un total de 21 equips. També de la província de Castelló partirà la tercera etapa, des de Llucena, abans de posar rumb a Terol en una jornada de mitja muntanya.

La Vuelta ciclista a Espanya femenina va nàixer en 2023 i s’ha consolidat com un il·lusionant projecte per a posar en valor l’esport femení de les dos rodes. “Estem segurs que Moncofa i la província es bolcaran en la recepció que mereixen totes les participants”, ha apuntat Arantxa Igual Martí, que ha indicat que “serà un dia històric per a la localitat i per a l’esport femení”.