Moncofa se suma a l’estratègia provincial per la defensa del litoral

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, va participar en la vesprada d’ahir en la reunió en la Diputació de Castelló per a teixir una estratègia provincial que “defenga els interessos dels municipis costaners davant dels problemes que hem manifestat milers de vegades, com la regressió marina i la protecció de les nostres infraestructures i patrimoni”, ha expressat el primer edil. La Diputació de Castelló i la seua presidenta, Marta Barrachina, ha encapçalat esta primera reunió que ha servit per a posar en comú necessitats, problemes i reivindicacions “que fa anys que estem traslladant a l’Estat sense resposta ni cap actuació adequada”, ha explicat Alós.

Des de Moncofa s’ha traslladat la urgència per a executar actuacions de regeneració en la costa “que no arriben a Moncofa, encara que sí que estaven previstes com en el cas de Camí Cabres”, ha afegit l’alcalde del municipi. “Defendre la costa i el litoral és preservar un patrimoni cultural únic i un model turístic consolidat en tot Espanya i Europa, amb milers de visitants i repercussió econòmica positiva tot l’any. Per això, és necessari que l’administració actue amb celeritat “, ha manifestat després de l’exitosa reunió Wences Alós Valls. L’alcalde també ha sol·licitat “que es detinguen els enderrocaments i que no es duguen a terme partions de la costa fins que l’estat haja fet el seu treball que és defendre i regenerar el litoral”.

“La unió de problemes, valoracions i la posada en comú de solucions sempre serà positiva”, ha valorat l’alcalde de la localitat de la Plana Baixa, que ha agraït a la presidenta, Marta Barrachina, “la seua preocupació per l’estat de les nostres costes i la determinació per intercedir i protegir una part molt valuosa del patrimoni castellonenc, fonamental en termes culturals, turístics i econòmics”.

Més notícies d'interés