Moncofa proposa la condecoració de dos agents en salvar la vida a un veí

L’Ajuntament de Moncofa, en acord plenari, ha proposat la condecoració de dos dels seus agents, amb la Creu al Mèrit Policial amb distintiu Blau ja que la seua actuació en els primers minuts va ser imprescindible per a salvar la vida a un veí del municipi que es trobava en parada cardiorespiratòria.

Concretament els fets van ocórrer el passat 1 de novembre de 2022, quan es va rebre una trucada del 112 informant que un home es trobava inconscient a causa d’una parada cardiorespiratòria.

L’actuació dels agents en els primers minuts amb tècniques de reanimació cardiopulmonar assistits pel desfibril·lador van ser vitals per a recuperar i estabilitzar el pacient, segons l’informe de la metgessa del SAMU que es va personar en el lloc.

El regidor de Seguretat Ciutadana, José María Andrés, destaca que “l’actuació decidida dels agents en els primers minuts va ser crucial per a salvar la vida del nostre veí. Felicite personalment el Cos de Policia Local de Moncofa, el seu intendent en cap i concretament a estos dos agents pel seu esforç que ha servit per a salvar la vida d’una persona”.

Així mateix, Andrés assenyala que “és una satisfacció l’actuació duta a terme per els dos agents i ens anima a continuar formant, preparant i dotant de mitjans els professionals que tots els dies s’encarreguen de la nostra seguretat. Des de l’Ajuntament tots els anys realitzem cursos de formació i reciclatge en tècniques de reanimació cardiopulmonar i en l’ús de desfibril·ladors automàtics.”

Cal recordar que el Cos de Policia Local disposa de desfibril·ladors en els vehicles i a Moncofa es disposa de desfibril·ladors fixos en el camp de futbol, en el poliesportiu i en el CEIP Científic Avel·lí Corma.

Més notícies d'interés