Moncofa obté el suport de la Generalitat en la lluita pels espigons

  • El primer edil s’ha reunit amb el director general de Costes de la Generalitat Valenciana, Vicente Martínez Mus, que s’ha compromés a intercedir davant de Madrid
  • Alós participa en el III Congrés per la regeneració de les costes espanyoles en Orpesa i sol·licita el suport de la societat civil

“La Generalitat Valenciana és sensible a la problemàtica de la costa de Moncofa i en ella tindrem un aliat per a defensar la nostra costa”. Així s’ha manifestat l’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, que al costat de l’edil d’Urbanisme, Luis Ángel Ágreda s’han reunit amb el director general de Costes de la Generalitat Valenciana, Vicente Martínez Mus.

Wences Alós ha apuntat que “Ajuntament i Generalitat anirem de bracet per a exigir al Govern d’Espanya que s’inicien les obres dels espigons del Camí Cabres i el Grau. És una realitat que allí on hi ha espigons es frena la regressió de la costa. A Moncofa hem vist que on no s’han construït els suficients hi ha hagut una regressió de 200 metres que s’ha omplit de cultius, línia elèctrica, camins, etc., fins i tot la Torre Biniesma, d’època medieval està engolida per la mar, a causa de la inacció de l’estat.”

En la trobada, el director general ha transmés a l’Ajuntament de Moncofa que la Generalitat Valenciana promulgarà la Llei de Protecció i Ordenació de la Costa Valenciana, que permetrà preservar construccions històriques i patrimonials com les de la platja de Moncofa amb la vista posada en la protecció del patrimoni i el foment d’estos enclavaments com a destinació turística.

Consistori i Generalitat consideren que és vital desenvolupar l’Estratègia de Defensa del Litoral Sud de Castelló per a evitar la regressió en platges com la de Moncofa i la resta de localitats. Pla que comprén prop de 70 projectes i dels quals, des de 2015, a penes se n’han realitzat 4. “Ara, a diferència de l’anterior legislatura, tindrem el suport de la Generalitat en les nostres demandes”, ha recalcat Wences Alós Valls.

L’alcalde de Moncofa ha exposat esta mateixa realitat i estes reivindicacions en el Tercer Congrés per la Regeneració de les Costes Espanyoles que se celebra a Orpesa. Wences Alós Valls ha participat en una de les ponències acompanyant els edils de Benicàssim, Almassora, Torreblanca, Borriana i Xilxes.

En el Congrés ha sol·licitat el suport de la societat civil a les reivindicacions d’accions de defensa del litoral, exposant que “una part de la solució són els espigons i una altra part molt important és la reivindicació de la societat civil com la que s’està duent a terme en els últims anys, els alcaldes necessitem el seu suport i la costa també”.

Més notícies d'interés