Moncofa obligada a pagar 13 milions per a urbanitzar el PAI Belcaire Sud

  • “A l’herència enverinada de 15 milions de deute ara hi sumem 13 milions de cost d’urbanització”, afirma Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa

Més de 13 milions d’euros és la quantitat a la qual ha de fer front l’Ajuntament de Moncofa per a urbanitzar el PAI Belcaire Sud amb càrrec a les arques municipals. “És un episodi més de l’herència enverinada que rebem dels governs que van regir la nostra localitat fins a 2015”, ha lamentat l’alcalde, Wences Alós Valls, que ha recordat que “si sumem estos 13 milions als 15 de deute que van deixar i hem sanejat, ens trobem un forat que quasi arriba als 30 milions d’euros en un ajuntament amb poc més de 7.000 veïns. I això que, els governs de llavors, ja van cobrar el cànon anticipat de l’aigua per 6.000.000 d’euros i van pagar part del deute, si no estaríem parlant de quasi 35 milions”.

L’Ajuntament de Moncofa està obligat a escometre la urbanització per a no ser objecte de reclamacions patrimonials per part de propietaris de terrenys en este PAI i que en el seu moment ja van pagar majoritàriament per una urbanització no acabada. Falta determinar el percentatge exacte de les quotes pagades pels diferents propietaris, però sembla ser que és molt elevat.

L’alcalde ha relatat que “este equip de govern ha sigut capaç de deixar el deute de l’Ajuntament a 0 i el 2021 vam iniciar el procés per a revertir l’abandó en el qual ens van deixar Belcaire Sud. Per això vam licitar la redacció del projecte d’urbanització amb una inversió de més de 360.000 euros. Ara ja coneixem el resultat del projecte redactat, que ens ha determinat que executar la urbanització suposarà per a les arques municipals més de 13 milions d’euros”.

L’alcalde ha recordat com “l’Ajuntament d’Orpesa va saber aprofitar el boom urbanístic incrementant els seus ingressos i deixant 25 milions l banc per als ciutadans. A Moncofa va ser a l’inrevés i ens van deixar 15 milions de deute i uns altres tants que ens hem de gastar per a urbanitzar”. L’equip de govern, al costat dels tècnics municipals, s’han posat a treballar per a estudiar la millor manera d’executar els treballs recollits en el projecte d’urbanització. “Serà un procés complicat, però els ciutadans han de tindre la tranquil·litat que el durem avant de la mateixa manera que hem aconseguit, en 10 anys, corregir la deriva en què ens van sumir els governs municipals del PSOE”, afegeix Alós.

Més notícies d'interés