Moncofa millora l’entorn urbà amb la instal·lació de marquesines

L’Ajuntament de Moncofa fa un pas avant en la millora de l’entorn urbà amb la recent instal·lació de marquesines i opis (objecte publicitari il·luminat) publicitaris en tota la població. Esta iniciativa, impulsada pel Departament d’Urbanisme, té com a objectiu embellir i modernitzar els espais públics, proporcionant al mateix temps una plataforma per a la difusió d’informació i publicitat local.

Les marquesines, instal·lades estratègicament en punts clau de la localitat, no sols ofereixen resguard als ciutadans durant les condicions climàtiques adverses, sinó que també serveixen com a espais que promouran esdeveniments locals, serveis comunitaris i negocis de la zona.

Els opis publicitaris, per part seua, es distribuiran de manera equitativa en àrees d’alt trànsit, brindant a les empreses locals l’oportunitat de destacar els productes i serveis d’una manera efectiva i atractiva.

Les marquesines instal·lades s’han dissenyat tenint en compte la millora de l’accessibilitat dels usuaris, a més dels detalls estètics relatius a l’entorn de la localitat. Així doncs, incorporen un banc d’alta resistència amb reposabraços, suport isquiàtic, espai per a cadires de rodes, coberta amb imatges de llocs emblemàtics de la localitat i vidres laminats i retolats.

La instal·lació ha facilitat millorar les infraestructures de la població i, gràcies a ella, l’Ajuntament s’ha estalviat prop de 75000 € amb estes noves instal·lacions. A este estalvi se sumen els prop de 70000 € que l’Ajuntament ingressarà pel cànon oferit per l’empresa i l’estalvi en costos de manteniment i neteja de tots els elements, estimats en més de 7000 € anuals, així com els costos de les campanyes informatives institucionals en estos nous espais, que també seran a càrrec de l’empresa adjudicatària.

L’empresa guanyadora de la licitació, i encarregada de les instal·lacions, ha sigut R3recymed SL, que ha instal·lat 10 marquesines, papereres municipals de recollida selectiva i 13 opis, i ha millorat unes altres 3 marquesines. Durant els pròxims 10 anys, la mateixa empresa s’encarregarà del manteniment preventiu i correctiu, la neteja i l’explotació publicitària del mobiliari urbà.

Esta inversió en la infraestructura urbana no sols contribueix a l’estètica de Moncofa, sinó que també enforteix l’economia local en fomentar la promoció de negocis locals i esdeveniments comunitaris.

A l’espera de l’ampliació del servei a Castelló

I mentre s’han realitzat estes obres, el poble de Moncofa continua pendent de l’adjudicació, per part de la Generalitat, de la línia Moncofa-Castelló, amb parades a Nules, Borriana, Hospital de la Plana, Castelló i l’UJI. Línia amb 5 expedicions diàries que milloraria considerablement el servei de transport públic, però l’adjudicació provisional del servei ha tingut al·legacions que estan pendents de resoldre.