Moncofa lamenta que Costes obligue un negoci a retirar una terrassa després de més de 40 anys

-El restaurant es troba en plena avinguda Mare Nostrum

-La decisió possiblement acabarà amb un negoci històric i amb diversos llocs de treball

Moncofa, 1 d’agost 2023 – La corporació municipal de Moncofa ha denunciat este matí que la direcció provincial de Costes obligarà el Bar Vika, situat a l’avinguda Mare Nostrum, a retirar la terrassa de la vorera de l’avinguda. L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, acompanyat de membres de l’equip de govern, ha criticat i lamentat esta decisió davant de la terrassa que Costes no ha autoritzat.

“Estan posant en perill la manera de vida d’una família que té un negoci que ha estat ací més de quaranta anys sense causar cap problema. A més, causaran un greu perjudici econòmic perquè pot suposar l’eliminació de diversos llocs de treball”, ha denunciat el primer edil de Moncofa.

L’alcalde ha lamentat que “Costes va en contra de l’activitat econòmica d’una família i en contra de l’atenció als visitants que arriben a la platja de Moncofa. No podem anar contra el turisme, contra l’activitat econòmica. Hem de donar suport als negocis que fa dècades que són ací amb mesures que ajuden a protegir la platja”.

La terrassa que Costes pretén eliminar ha estat sempre un al·licient per a la platja de Moncofa. És un negoci històric situat en plena avinguda Mare Nostrum. De fet, tal com es pot comprovar visitant el lloc, el negoci es troba a una avinguda on hi ha molts més establiments d’hostaleria i serveis.

Es dona la circumstància que segons l’ordre de Costes s’hauria de desmantellar la terrassa en ple mes d’agost, amb el perjudici que això suposa. “És una cosa inassumible”, ha lamentat l’alcalde.

“Estem en contra de la manera de procedir de Costes, del Govern Central, que no té en compte les necessitats de la ciutadania. Necessitem mantenir l’activitat econòmica”, ha denunciat el primer regidor.

Política contra la ciutadania

Wences Alós Valls ha recordat l’Estratègia de Defensa del Litoral del 2015 que establia la necessitat de construir espigons per protegir la costa de Moncofa i la Plana Baixa. “Doncs bé, el plantejament ha canviat els últims anys, sembla que només els volen construir al camí Cabres, anant contra la resta de la façana marítima de Moncofa. Els espigons del Grau previstos a l’Estratègia de Defensa del Litoral no van endavant, fins i tot volen desmantellar part de l’avinguda al sud del canal del Masbó, en lloc de protegir-nos, afectaran els habitatges, s’ha de reconsiderar esta peculiar forma que tenen a Costes de defensar les nostres platges, que és retrocedir, i als qui viuen i treballen ací”, ha censurat Alós.

Més notícies d'interés