Moncofa intensifica la lluita contra els mosquits

  • S’han cobert zones rurals i urbanes amb l’ajuda de la Diputació de Castelló

Davant les últimes pluges de principis d’abril i l’augment recent de les temperatures, en el municipi de Moncofa s’han intensificat les tasques de fumigació per a fer front als mosquits que es van iniciar fa més d’un mes. Així doncs, l’actuació ha contemplat la fumigació en l’àmbit rural, concretament amb accions sobre zones humides i marjaleria on és més probable que proliferen els mosquits i els seus ous. D’altra banda, també s’ha actuat en el nucli urbà, amb l’aportació de maquinària especialitzada i personal qualificat de la Diputació de Castelló.

Tal com indica el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Moncofa, Francisco Alemany, “són els tractaments oportuns per a controlar i vigilar el creixement de possibles plagues de mosquits”. Alemany precisa que “hem de ser previsors i evitar problemes futurs amb accions que faciliten gaudir d’una millor entrada a l’estiu”. Els treballs es van iniciar controlant els possibles focus de mosquits. Després d’este estudi s’han iniciat els tractaments amb l’objectiu d’atallar el creixement de les larves i, així, previndre futurs focus de concentració de mosquits.

Francisco Alemany ha apuntat que Diputació i Ajuntament tindran en marxa la vigilància activa i els tractaments fins que passe l’estiu, amb l’objectiu de generar els menors problemes possibles a la població. “Una ajuda crucial per a dur a terme les primeres fases i previndre les que vindran els pròxims mesos”, valoren des del consistori.

En este sentit, l’edil també ha apel·lat a la conscienciació ciutadana i al fet que els veïns apliquen les normes bàsiques per a evitar la proliferació de focus de mosquits. “És primordial evitar qualsevol focus d’aigua estancada i controlar especialment plantes, piscines i basses agrícoles”, ha assenyalat. De la mateixa manera, Alemany ha fet una crida perquè els veïns i les veïnes informen l’Ajuntament de qualsevol focus que detecten.

Més notícies d'interés