Moncofa inicia la Setmana Santa de devoció

Veïns i veïnes de Moncofa celebraran hui el Diumenge de Rams amb la tradicional benedicció dels rams a la plaça Jaume I. A partir de les 11.30 h començarà este acte inicial de la Setmana Santa en el municipi costaner de la Plana Baixa, on s’ha preparat una agenda de devoció que continuarà del Dijous Sant fins al Diumenge de Resurrecció. Així, després de la tradicional processó de les palmes, la parròquia de Santa Maria Magdalena acollirà una missa solemne que tancarà els actes dominicals.

Moncofa entra de ple en unes dates amb protagonisme per als carrers i les processons. La cerimònia que va obrir la Setmana Santa del 2024 es va oficiar divendres a la nit en la parròquia local, en honor a la Mare de Déu dels Dolors que va culminar amb la primera processó. Així doncs, el Dijous Sant omplirà de nou els carrers amb el viacrucis a les 23 h en l’ermita de Santa Maria Magdalena i la missa del Sant Sopar a les 19 h en la parròquia local.

Continuaran les devocions el Divendres Sant amb la processó del Sant Enterrament, amb els tradicionals passos de les confraries que discorreran pel recorregut urbà habitual. Diumenge, cúspide de les celebracions religioses, en la localitat es recordarà la resurrecció de Crist amb la processó de l’Encontre, i la presència de xiquets i xiquetes que recitaran versos i lloes per a la simbòlica ocasió.

Més notícies d'interés