Moncofa i les seues quatre banderes blaves s’afiancen com a referent turístic

– La costa ja està preparada per a l’estiu amb una agenda cultural per a tots els públics i un ampli dispositiu de seguretat

– Divendres es van hissar les banderes i s’ha inaugurat la temporada estival

El mes de juny significa a Moncofa l’inici de l’arribada de milers de turistes i estiuejants. Moncofa té la singular distinció d’onejar quatre banderes blaves al llarg de la seua costa durant tot l’estiu. Així doncs, divendres es va realitzar a la plaça Ruiz Picasso de la platja del Grau la hissada de bandera per la encara reina de les festes de Santa Maria Magdalena, Jennifer Peña Senent, i l’alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, acompanyats per diferents membres de l’equip de govern.

La regidora de Cultura i Turisme, Ilenia Begnozzi, ha destacat que “el fet d’estar reconeguts amb quatre banderes blaves ens converteix en un referent turístic per a tot Europa, basat en la qualitat i la cura de les platges però també en la dinamització dels espais mitjançant una agenda cultural i d’oci per a tots els públics i gustos”. “Per a este estiu”, segueix Begnozzi, “des del consistori hem treballat per a disposar d’un ampli dispositiu de seguretat que garantitze la integritat de totes les persones que gaudeixen de la nostra costa”. Es compten 15 socorristes, 2 tècnics d’ambulància, 2 patrons i un coordinador, secundats per una ambulància de Suport Vital Bàsic, emissores fixes de comunicació en cada platja, un cotxe dedicat a la coordinació i un tot terreny de suport a emergències. A més, “les platges estaran assistides permanentment amb una moto aquàtica en la de Masbó i una barca en la de Pedra Roja”, anuncia la regidora.

Afermar la seguretat a les platges i dissenyar agendes culturals són components que, units a la qualitat de les platges, han permés a Moncofa ampliar de dues a quatre banderes blaves en només 8 anys. Des del consistori es continua treballant per aconseguir que Moncofa obtinga la cinquena bandera blava i continue captant turistes que estimulen l’economia local. De fet, durant els últims anys també s’ha posat en valor el sender blau del Belcaire, amb un èxit rotund entre el veïnat i el turisme, i s’ha creat una platja canina. “Hem aconseguit que Moncofa no es considere únicament un destí de sol i platja. La programació cultural i d’oci copa gran part de l’interés entre els turistes”, destaca Begnozzi.

Més notícies d'interés