Moncofa fomenta la participació per a millorar l’urbanisme en la localitat

L’Ajuntament de Moncofa està desenvolupant l’Estratègia Local de Rehabilitació de l’Entorn Construït. L’alcalde, Wences Alós Valls, ha explicat que “es tracta d’un pla de participació pública on han realitzat les seves aportacions els tècnics municipals, els grups polítics representats en el consistori i la ciutadania, incloent-hi, per descomptat, les associacions locals”.

Per a donar veu als ciutadans s’han organitzat sessions públiques on tots han pogut donar la seva opinió sobre com creuen que ha de ser el futur del desenvolupament urbanístic de la localitat a partir de la realitat existent.

El document que eixirà de l’Estratègia de Rehabilitació de l’Entorn Construït permetrà definir com serà el futur desenvolupament urbà de la localitat i els seus voltants. A més “ens permetrà disposar d’un document amb el qual concórrer a ajudes i subvencions que ens permeten millorar la qualitat dels espais urbans i, en definitiva, millorar la qualitat de vida dels residents i visitants que hi conviuen diàriament”, ha remarcat el primer edil.

Una empresa independent i especialitzada en projectes de desenvolupament sostenible i rehabilitació d’entorns urbans és la que s’ha encarregat de guiar tot el procés. L’objectiu de tot el programa és adaptar-se a les necessitats dels veïns perquè convisquen en un entorn més agradable i adaptat a les seves necessitats. L’aposta del pla també passa per integrar les àrees urbanes i urbanitzades amb l’entorn natural que les envolta.