Moncofa finalitza el mural de Santa Maria Magdalena creat per Gabriela Alemany

L’Ajuntament de Moncofa ha finalitzat el mural que l’artista local amb projecció internacional, Gabriela Alemany, ha creat en el lateral nord de l’ermita de Santa Maria Magdalena i que està dedicat, precisament, al desembarcament de l’efígie de Santa Maria Magdalena.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, manifesta que “l’Ajuntament contínua apostant per potenciar la cultura, la història i el turisme de la localitat de la mà de Gabriela Alemany, pintora local de prestigi internacional”.

Es tracta d’una peça de quasi huit metres d’ample per sis d’alt en la qual destaquen les tonalitats blaves que es mimetitzen a la perfecció amb els blancs originals de la façana de l’ermita. Una decisió de colors davant la qual l’autora ha destacat que “em preguntava si era adequat o no tocar el blanc dels murs de l’ermita. Però com va en la matèria mateixa de l’activitat artística el fet de plantejar-se reptes, alhora que dubtava, m’anava formant a poc a poc unes certes idees sobre el mode en què podria minimitzar la pèrdua que podria suposar la meua intervenció amb algun guany diferent o d’un ordre superior”, afirma Gabriela Alemany.

El resultat final revela la imatge de Maria Magdalena, amb un vestit en tonalitats grogues, arribant a la platja de Moncofa. S’al·ludeix a l’arribada de l’escultura de la santa i patrona del poble, unit “a la recepció que ofereixen les gents de Moncofa a este esdeveniment” des d’un punt de vista intern i espiritual.

Gabriela Alemany, actual comissària de la Sala Maria Sorolla de Moncofa que durant tot l’estiu ha acostat fins a la localitat a pintors de primera línia com Ripollés, Traver Calzada, Francisca Lita o Fandós, no ha estat sola en esta aventura. I és que, com ella mateixa ha afirmat: “es tracta d’un vertader treball en equip que ha sigut possible gràcies a l’ajuda, suport i entrega incondicional dels meus companys i amics Evaristo Milà i Vicente Alemany”.

Davant el resultat final, la pintora ha ressaltat que “qualsevol que es dedique, d’una manera o una altra a la creació, reconeixerà que la perfecció és un miratge transitori. Malgrat això, puc dir que ho he intentat fer el millor que sé i que, en conjunt, estic satisfeta amb el resultat”.

Més notícies d'interés