Moncofa encara la celebració de les festes de Sant Roc

Moncofa , 9 d’agost del 2023.- El mes d’agost arriba a Moncofa amb una programació cultural, festiva i esportiva pensada per a tots els públics i gustos. La successió d’actes engloba la festivitat en honor a Sant Roc, que se celebrarà del 12 al 19. Després de les festes de Santa Maria Magdalena, el municipi rendeix honors al sant amb una programació on destaquen els actes taurins, musicals i infantils durant els set dies.

“El cartell taurí preparat per a Sant Roc capta any rere any capta l’atenció de milers de persones. Els festejos els recuperem l’any 2016. Aquest any començaran el dissabte 12 amb toro cerril i embolat. Continuaran fins el dissabte 19 amb una sèrie de desencaixonament de bous cerrils, més embolades, jocs adaptats per a nens o rotlles de vaques de famoses ramaderies”, ha anunciat la regidora de Festes, Maria Teresa Alemany. D’altra banda, també s’han programat una filera d’actes festius com ‘tardejos’ o festes nocturnes com la de l’Escuma el divendres 18. El dia dedicat per honorar el sant serà dimecres 16, amb una processó a la platja fins a l’ermita de Santa Maria Magdalena. Com a colofó al dia, l’Associació Cultural Artística de Moncofa protagonitzarà una actuació especial a la plaça Na Violant d’Hongria .

Durant les festes de Sant Roc hi haurà temps per gaudir d’activitats esportives com la divuitena edició de la Travessia a Nado Banderes Blaves, fixa en la programació estiuenca de Moncofa . Aquesta activitat, que se celebrarà a les 9h, coincidirà amb el torneig de petanca júnior i sènior a les pistes de Palafangues . Com és habitual a les festes patronals de Moncofa , els sopars de germanor tindran un lloc destacat. Dimarts 15, dia de festa nacional, hi haurà un sopar de ‘sobaquillo’ amenitzat amb música en directe al recinte taurí.

Tot el cartell festiu que resumeix les festes de Sant Roc es pot consultar tant a les xarxes socials de l’Ajuntament i de Visit Moncofa com a l’Oficina de Turisme de Moncofa ia la Policia Local en format paper.