Moncofa dona els últims retocs al parc caní de Belcaire

– L’alumnat-treballador dels tallers d’ocupació està creant l’espai amb jocs reciclats

Moncofa, 4 d’agost de 2023.- “En molt poc temps els veïns, veïnes i visitants de Moncofa podran utilitzar un nou espai d’oci en la zona de la platja de Belcaire, com és el parc caní que està creant des de zero l’alumnat-treballador dels tallers d’ocupació” afirma el regidor d’Ocupació, José Maria Andrés Alós. Aquesta zona, demandada pel veïnat i destinada al gaudi de persones i mascotes, se situa al costat del riu, en l’àrea lúdica amb parc infantil, zona de taules de pícnic i paellers. A més, es troba just enfront de la platja canina de Moncofa, una de les poques existents a la província de Castelló, “per la qual cosa la seua creació fomenta una sinergia d’oci molt bona i permet a l’usuari gaudir d’un dia perfecte de naturalesa i platja” ressalta l’edil.

Aquest nou parc caní i Agility, el quart en la localitat, aposta per la sostenibilitat ambiental, ja que tots els jocs s’estan construint amb materials reciclats.

Així mateix, “la inversió realitzada en ell és mínima per a les arques municipals, gràcies a les subvencions europees que financen els tallers d’ocupació i a l’ús de materials reciclats per a crear els jocs” indica José Maria Andrés Alós.

Quant als tallers d’ocupació treballant en la creació del parc caní, cal assenyalar que es tracten del de ‘Dones per Moncofa’, pensat específicament per a dones, i ‘Taller d’Ocupació 2022’ amb dues especialitats, una de jardineria i una altra d’obra, destinat a persones desocupades majors de 25 anys. “Gràcies als tallers oferim a desenes de persones del municipi (30 en aquest cas concret) l’oportunitat de formar-se, cobrar un sou i obtindre un certificat de professionalitat que els permetrà, en un futur, aconseguir treball. A més, tot el poble es beneficia del seu treball, ja que s’encarreguen de crear noves zones d’oci o de millorar i mantindre espais existents” finalitza el regidor d’Ocupació.

Més notícies d'interés