Moncofa dobla les beques per al transport d’estudiants i amplia els beneficiaris

  • S’han destinat 40.000 euros, duplicant-se la partida respecte l’any passat i s’ha concedit a 108 alumnes, un 20 % més

L’Ajuntament de Moncofa ha procedit al pagament de les beques de transport per a l’alumnat de la localitat que estudia fora del municipi. Enguany s’ha doblat la quantitat pressupostada i passa de 20.000 a 40.000 euros, la qual cosa ha permés incrementar la quantia que percep cada estudiant.

S’han beneficiat estudiants que cursen Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat, Formació Professional de Grau Mitjà, Educació Superior (ensenyament universitari i Formació Professional de Grau Superior), i estudis en el Conservatori Professional de Música i Dansa.

El suport econòmic ha sigut de 270,27 € euros per a estudiants que acudeixen a centres de la Plana Baixa (1 punt), de 405,40 € per als que cursen els estudis en centres de la província (1,5 punts) i de 540 € per als que es desplacen fora de Castelló (2 punts).

La regidora d’Educació, Arantxa Igual, ha valorat la mesura com a molt positiva “ja que permet als nostres estudiants continuar formant-se més enllà dels recursos econòmics de les seues famílies. Sabem que els desplaçaments sempre suposen una despesa important i és per això que, després de rebre la petició d’estes ajudes, ens vam posar a treballar, les vam convocar i enguany n’hem doblat la dotació econòmica”. D’estes beques es beneficien estudiants entre 12 i 25 anys.

Per a l’alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, “una mostra de la gran acceptació entre la població és l’increment de sol·licituds respecte de l’any passat, un 20 % més, que gràcies a l’increment de l’assignació pressupostària han vist com la quantia de la beca ha pujat un 66 %”.