Moncofa destina 40.000 € per a becar el transport d’estudiants

  • S’ha duplicat el pressupost de l’any passat

L’Ajuntament de Moncofa destinarà 40.000 € per a becar el transport dels alumnes que cursen els estudis fora de la localitat. La regidora d’Educació, Arantxa Igual, ha explicat que “hem doblat la quantitat de l’any passat per a tractar d’atendre la demanda de sol·licituds que rebem. En funció de la distància del desplaçament, els estudiants podran percebre fins a 600 €, quantitat que pot ser major si a més dels estudis habituals s’estudia música o dansa”.

Es podran beneficiar els estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional de grau mitjà, ensenyaments superiors (incloent FP superior i universitat) i estudis en el conservatori professional de Música i Dansa.

Per cada punt cada alumne o alumna podrà percebre 300 €. 1 punt per a estudis dins de la Plana Baixa, 1,5 punts per estudis fora de la comarca, però dins de la província i 2 punts per als que cursen la formació fora de la província. A cada punt corresponen 300 €.

Arantxa Igual ha apuntat que “estes ajudes es destinen a aquelles persones que no tinguen sufragat el desplaçament i amb elles pretenem que la distància no siga una barrera per a formar els nostres joves”. Per a concórrer a les ajudes és necessari tindre entre 12 i 25 anys, estar empadronat a Moncofa des de fa un any, estar matriculat en el curs 2023-24 en centres públics o concertats i estar al corrent de les obligacions tributàries i de Seguretat Social. També és necessari que els estudis per als quals es demana l’ajuda no s’impartisquen a Moncofa.

La sol·licitud es pot realitzar en la pàgina web de l’Ajuntament fins al pròxim 24 d’octubre. En la web estan totes les bases i la informació corresponent a esta prestació.

Per a l’alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, “d’aquesta manera l’Ajuntament mostra la seua voluntat d’estar al costat de la població donant suport econòmic a totes les famílies de la localitat per a fer front a les despeses de transport relacionades amb els estudis”.

Més notícies d'interés