Moncofa dedicarà 1,5 milions en 2024 per a donar treball i formació a més de 75 persones

  • Per primera vegada, comptarà amb 3 tallers d’ocupació, un d’ells exclusiu per a dones, que suposaran 65 contractacions
  • L’Ajuntament crea 4 borses d’ocupació i reforça amb 7 contractes i beques els serveis municipals

L’Ajuntament de Moncofa possibilitarà que durant 2024 més de 75 persones tinguen ocupació i puguen formar-se gràcies al Pla d’Ocupació Municipal. Tot això suposarà una inversió de 1,5 milions d’euros, dels quals el 95 % no li costaran diners al municipi, ja que arriben a través de subvencions europees i de la Generalitat Valenciana. “Serà el pla d’ocupació pública més ambiciós que mai hem presentat”, ha remarcat el regidor d’Ocupació, José María Andrés Alós, que ha explicat que “per primera vegada en la història de Moncofa comptarem amb 3 tallers d’ocupació, un d’ells exclusiu per a dones. Estos tallers donaran formació per a una ocupació a 50 persones i, amb els directors, professors i personal d’administració, hi haurà un total de 65 contractes. A més, hem obert quatre borses d’ocupació per concurs oposició per a cobrir places d’auxiliar administratiu, integradors socials, psicòlegs i treballadors socials”.

L’aposta per l’ocupació i l’atenció a la ciutadania no acaba ací, ja que “gràcies a les ajudes també hem contractat 5 persones entre auxiliars d’intervenció administrativa, conserges i auxiliars de biblioteca”. Així mateix, hi haurà una ferma aposta per la formació amb dos beques, una per a la biblioteca i una altra per a administració general.

Tallers d’ocupació

En l’apartat dels tallers d’ocupació, l’edil ha incidit que seran tallers de jardineria i d’obra en els quals els participants, en finalitzar, rebran un certificat de professionalitat. En l’apartat de jardineria, els alumnes treballadors realitzaran les pràctiques en les zones verdes de l’entorn del riu Belcaire, en el manteniment i conservació del Sender Blau, així com en les urbanitzacions de l’Estanyol.

Els tallers d’obra centraran les pràctiques en la millora de voreres en el nucli urbà i a la platja, entre altres tasques.

Un dels tallers serà per a majors de 25 anys amb dos mòduls: jardineria i obra. El segon serà exclusiu per a dones amb mòdul de jardineria. El tercer serà d’obra i jardineria, destinat a persones amb dificultats d’integració social.

En els tallers hi haurà 50 alumnes-treballadors i 15 contractats entre directors, formadors i personal d’administració. L’Ajuntament percebrà una ajuda de 1,3 milions, amb una ajuda del 100 %. Els tallers estaran actius durant un any.

Reforç de serveis municipals

Ja s’han incorporat cinc persones dins dels programes EMPUJU (menors de 30 anys) i EXPLUS (majors de 30 anys). En este cas, el consistori ha rebut més de 80.000 €. Mitjançant estos contractes, s’ha reforçat els serveis administratius i la consergeria en el col·legi. També s’han incorporat ja dos persones becàries.

Finalment, s’han convocat quatre borses per concurs oposició en les àrees d’auxiliar administratiu, integradors socials, psicòlegs i treballadors socials.

“Amb els diferents tipus de contracte, facilitem l’entrada en el mercat laboral de persones formades, donem l’oportunitat a les que s’estan formant i obrim la porta a ocupació de qualitat per a la millora de diversos serveis”, ha indicat José María Andrés Alós.