Moncofa contracta durant un any a 5 aturats amb els programes Empuju i Explus

-La inversió superarà els 140.000 euros

Moncofa, 6 de setembre del 2023 – L’Ajuntament de Moncofa es troba en el procés de contractació de 5 nous empleats municipals que reforçaran diferents àrees del consistori. El regidor d’Ocupació, José María Andrés Alós ha indicat que “tres dels contractes beneficiaran a persones menors de 30 anys. Són 3 vacants per a llocs d’administració i intervenció. D’aquesta manera donem la possibilitat a joves formats perquè coneguen el funcionament de l’administració pública i milloren l’atenció que reben els ciutadans”. En aquests casos els contractes són d’un any de duració. L’ajuda que percep l’Ajuntament de la Generalitat és de 38.508,64€ i l’aportació municipal serà de 32.849€. Es tracta del programa EMPUJU 2023 de la Generalitat Valenciana, que compta amb el finançament de Fons Europeus.

D’altra banda, l’Ajuntament també contractarà altres dues persones, en aquest cas majors de 30 anys. José María Andrés Alós ha apuntat que “amb aquestes dues contractacions donem la possibilitat a aturats de reprendre la seua vida laboral al servei de la ciutadania. Concretament les contractacions permetran reforçar la biblioteca municipal i el servei de consergeria”. Es tracta de contractes vinculats a les ajudes EXPLUS del programa AVALEM EXPERIÈNCIA. El consistori percebrà una ajuda de la Generalitat Valenciana amb finançament europeu de 43.209€ i l’aportació municipal serà de 27.364€.

En tots els casos els contractes seran d’un any de duració. José María Andrés Alós ha valorat que “la Generalitat atorgue aquestes ajudes als municipis que sempre tenen necessitats que cobrir per a atendre els seus veïns”.