Moncofa clausura dos tallers d’ocupació en els quals s’han format 30 alumnes.

A Moncofa s’han finalitzat dos tallers d’ocupació on 30 alumnes han obtingut el seu certificat que els permetrà accedir amb més facilitat al mercat laboral. D’una banda, un dels tallers estava dedicat exclusivament per a dones, amb 10 participants al llarg de tot el 2023. Les seues tasques estaven enfocades en el camp de la jardineria, concretament han millorat i adequat el sender blau del Belcaire

que ha revalidat recentment la distinció europea Sendera Blava, otorgat per l’associació ADEAC-FEE.

Per l’altre costat, 20 persones s’han format en jardineria i obra de paleta,  es tracta del taller destinat a persones majors de 25 anys en situació de desocupació. Els alumnes han estat actuant en les voreres del poble i de la platja, amb la intenció de fer-les més accessibles per a totes les persones. A més, també han dedicat esforços en mantindre en bon estat i de forma adequada la zona de paellers adjunta al riu Belcaire. Entre tots dos tallers d’ocupació, a més, s’han encarregat de construir un nou parc caní situat en la zona del riu. A partir de materials reciclats s’han construït nous jocs i atraccions, treballant des d’un punt de vista ecològic i mediambiental.

Segons ha dit José María Andrés, regidor d’ocupació de l’Ajuntament de Moncofa “30 persones han obtingut un certificat de professionalitat en jardineria i obra de paleta que els permetrà tindre més opcions d’accedir al mercat laboral. Una aposta ferma que fem des de Moncofa per a donar més oportunitats als nostres veïns i veïnes. Per a fer-ho possible, a Moncofa s’han destinat més de 750.000 euros procedents de la Generalitat Valenciana a través de fons europeus. Agraïm este esforç fet en el nostre municipi”, qui afig que ” per a l’any vinent 2024 ja tenim aprovats altres 3 nous tallers d’ocupació, un exclusivament per a dones, un altre per a majors de 25 anys i un per a persones amb el risc d’exclusió, amb una aportació total de la Generalitat de 1,3 milions d’euros on es formaran a 30 alumnes treballadors més”.

Més notícies d'interés