Moncofa baixa al mínim legal l’impost de circulació a tractors i turismes de menor potència

  • Wences Alós Valls: “Seguim treballant per a baixar al mínim els impostos que han de pagar els veïns i veïnes del poble”

L’equip de govern de Moncofa torna a baixar impostos posant-se al costat de la ciutadania i portarà a aprovació en el pròxim ple municipal la baixada de l’impost de circulació. Així ho porta l’equip de govern en un dels punts que haurà d’aprovar-se en el ple de setembre i que manté la línia permanent de rebaixa dels impostos que depenen del consistori.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha assegurat que “continuem treballant amb intensitat des de l’equip de govern per a baixar impostos que han de pagar els veïns i veïnes del poble. En este cas es tracta d’una nova rebaixa en l’impost de circulació, que en el cas de tractors i vehicles de menor cilindrada es redueix al mínim legal que permet el Govern. I ho fem pensant especialment en els agricultors i agricultores, i les persones amb menor capacitat adquisitiva, per la qual cosa deixem en el mínim legal l’impost de la gent empadronada a Moncofa per a tractors i els cotxes de menor potència”.

“Portarem al ple la baixada de l’impost de circulació de vehicles, anant al mínim legal en tractors com a mostra de suport al sector agrícola. En el cas dels tractors tots els trams que s’estableixen per cavalls de potència estaran en el mínim, així com també es cobrarà el mínim legal als propietaris dels turismes de menor cilindrada”, ha assenyalat l’alcalde de Moncofa.

Així, els tres trams de potència dels tractors tindran importants reduccions, de fins a 33 euros en el cas dels que tinguen motors per damunt dels 25 cavalls de vapor fiscals (CVF). En el cas dels turismes amb menor potència, a penes es pagaran 12,62 € en 2023, que és el mínim legal, mentre que en el següent tram a penes es pagarà un coeficient del 1,09, que suposa pagar 15 euros menys que fa un any, i així en tots els trams regulats oficialment.

En qualsevol cas, l’alcalde, Wences Alós Valls, ha pogut plantejar esta iniciativa al plenari municipal pel fet que l’Ajuntament pot assumir la rebaixa d’ingressos, gràcies a la bona gestió que està practicant durant els set anys que porta al capdavant del consistori.

Impostos baixos

Recordem que l’Ajuntament de Moncofa té, en suport a l’agricultura, el tipus impositiu de béns de naturalesa rústica en el mínim legal permés (0,30%) i també un dels tipus impositius més baixos en l’IBI d’urbana de la província, el 0,55 %, davant del 0,90 % d’Almenara, 0,89 % de la Vall d’Uixó o 0,85 % de Nules.

I amb la baixada proposada a ple en l’impost de circulació Moncofa també passarà a ser una de les poblacions on es pagaran menys impostos pel que fa a l’impost de circulació, almenys en els vehicles de menor cilindrada i tractors.

Més notícies d'interés