Moncofa avança en la construcció de l’Escola de la Mar

  • L’Ajuntament treballa perquè el nou centre puga acollir dues línies

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós, i la regidora d’Educació, Arancha Igual, s’han reunit amb la directora territorial d’Educació de Castelló, María de la Fuente, per a avançar en el projecte de construcció d’un segon centre educatiu en la localitat. L’Escola de la Mar busca donar cabuda a la demanda educativa actual i alleugerir el CEIP Avel·lí Corma, dissenyat per a acollir dues línies i que actualment està per damunt de la seua capacitat i habilitat per a tres. Esta nova ‘Escola de la Mar’ compta ja amb un projecte aprovat per a la construcció d’un centre adaptat a una línia educativa, “però estem treballant per a aconseguir que el col·legi compte amb dues línies i adaptar-nos a les necessitats reals futures d’un municipi en creixement com Moncofa”, afirma l’alcalde.

I és que, el nombre de persones empadronades ha crescut exponencialment en els últims anys i, per tant, també ho està fent el nombre de menors en edat escolar. Així, el l’escola moncofina tenia 394 alumnes matriculats en 2009 que han passat a 560 per al present curs 2023-2024.

Este augment en l’alumnat ha obligat a prendre mesures extraordinàries i adaptar l’Avel·lí Corma al nombre de xiquets i xiquetes que cursen allí els estudis i poder passar de les dues a les tres línies. Entre les actuacions realitzades es troben la construcció de dues aules de primària i dues d’infantil en la zona del pati; l’habilitació de dos despatxos com a aula, i l’adequació de l’aula de música, els laboratoris i l’espai d’usos múltiples com a aules docents. A més, l’augment d’alumnat matriculat porta associat un augment en el nombre de menors que utilitzen el servei de menjador escolar, per la qual cosa la cafeteria del centre s’ha quedat xicoteta i s’ha hagut d’habilitar una part del gimnàs per a acollir a tots els usuaris.

“Ens trobem, en definitiva, amb un centre saturat. Moncofa necessita una segona escola que done cabuda a les necessitats poblacionals i assegure que tots els xiquets i xiquetes compten amb un ensenyament òptim i de qualitat”, ha ressaltat Arancha Igual.

Durant la reunió amb Educació, Alós i Igual han presentat les dades del padró i de matriculacions del centre educatiu, així com “els plànols de la parcel·la disponible per a construir el nou col·legi”. Una parcel·la suficient, amb quasi 10.000 metres quadrats, en la qual es podrà crear un col·legi d’infantil i primària de dues línies per a cobrir la demanda actual i futura. “Des d’Educació ens han assegurat que estudiaran la nostra proposta per a la construcció de dues línies en lloc d’una i, una vegada ho facen, només quedarà rebre un informe d’inspecció favorable per a poder dur a terme el projecte i que la nostra ‘Escola de la Mar’ siga una realitat”, ha destacat Wences Alós.

Més notícies d'interés