Moncofa amplia el servei de recollida de residus amb un nou camió

Moncofa, 17 d’agost de 2023.- L’Ajuntament de Moncofa ha incorporat un nou camió de recollida de fems al servei de recollida de residus municipal. Segons informen des de Prezero, l’empresa que compta amb la concessió del servei, es tracta d’un camió Iveco Sway de 360CV, complint les últimes normatives d’emissions i que presenta estalvis de combustible entorn a un 3%. Així mateix, és un equip de càrrega bilateral per a contenidors Easy i compta amb un sistema de grua que permet carregar contenidors amb bolet F90 i amb un ganxo per a compactador extern. Aquest fet permet intercanviar les caixes compactadores dels equips actuals per a optimitzar la recollida i minimitzar els viatges a la planta de tractament, la qual cosa redueix la petjada de carbó del servei.

Aquest nou vehicle, la caixa compactadora del qual és de 20m3 i permet carregar indistintament 4.000 o 5.000 quilos de plàstic o cartó i uns 12.000 quilos de fracció resta, agilitzarà i optimitzarà el servei de recollida de fems tant en el nucli poblacional com en la zona del grau i les platges.

Així mateix, els regidors Luis Ángel Ágreda i Francisco Alemany Sales han estat presents en la recepció i incorporació al servei del camió.

“La compra del camió, que normalment sol tardar entre 3 i 6 mesos, demostra la rapidesa amb la qual Ajuntament i empresa hem treballat per a solucionar els últims problemes sorgits en el servei de recollida” afirma l’alcalde, Wences Alós Valls, qui afig que “la incorporació del nou vehicle millorarà considerablement el servei oferit i s’adaptarà a les necessitats poblacionals de Moncofa”.

Quant a la concessió del servei de fems, l’alcalde indica que “en aquests moments queden aproximadament dos anys de concessió i ja estem preparant el plec de condicions per a la renovació, en el qual s’incorporaran les noves necessitats de Moncofa a causa de l’augment de la població tant en el nucli urbà com en la zona costanera”.

Més notícies d'interés