Moncofa activa la campanya de fumigació contra les panderoles

  • S’examina el clavegueram i embornals urbans

A Moncofa s’ha donat inici a les tasques de control, monitoratge i fumigació contra plagues de panderoles que, ateses les altes temperatures de les últimes setmanes, puguen començar a reproduir-se en zones humides del municipi. D’esta manera, el consistori ha finançat les primeres actuacions mitjançant la maquinària i els professionals especialitzats de l’empresa FACSA. “La prevenció davant plagues d’insectes és prioritari a Moncofa. Primer, hem localitzat els principals punts on actuar per a després tractar amb productes la possible proliferació de panderoles”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Francisco Alemany.

La combinació d’altes temperatures juntament amb xicotetes pluges pot suposar un increment de la població d’estos insectes. El tractament s’ha dut a terme en el clavegueram i embornals del nucli urbà, espais més aptes per a la seua reproducció. “Encara que no estiguem en una situació greu, l’estiu i tot el que suposa per a Moncofa, amb l’augment de població, arriba abans per les temperatures més elevades al maig. Per això, volem arribar a l’entrada de l’estiu sense plagues”, precisa Alemany. El consistori de Moncofa, juntament amb l’ajuda de la Diputació de Castelló, també ha començat el tractament contra possibles focus de mosquits i continuarà amb el monitoratge per a controlar la propagació.

El regidor de Medi Ambient ha demanat a la població “col·laboració per a detectar possibles focus i comunicar-ho al consistori, per a poder actuar amb major rapidesa i efectivitat davant les plagues”. “L’ajuda veïnal és clau per a monitorar el poble sencer”, ha afegit Francisco Alemany.

Més notícies d'interés