L’artista Ana Llestín inicia la temporada d’exposicions de la sala Maria Sorolla de Moncofa

  • Del 28 de juny al 28 de juliol estarà exposada la seua obra

La sala d’exposicions Maria Sorolla de Moncofa inicia la temporada artística 2024 de la mà de la pintora valenciana Ana Llestín. La primera exposició temporal de la sala, situada en la primera planta de l’Oficina de Turisme de Moncofa, s’inaugura este divendres 28 de juny a les 19.30 h. El públic podrà admirar la varietat de peces de Llestín fins al 28 de juliol, un mes en què els llenços i creacions de la pintora seran protagonistes en l’escena cultural del municipi de la Plana Baixa. D’esta manera, l’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, i la regidora de Cultura, Ilenia Begnozzi, donaran la benvinguda a Ana Llestín durant la inauguració de la mostra pictòrica, la qual es podrà visitar de dimarts a diumenge de 19 h a 21 h.

Un diàleg d’emocions i sensacions entre públic i pintora a través de diferents camps i tècniques. La trajectòria de Llestín conjumina diversos treballs en pintura, gravat, escultura i fins i tot il·lustració o creació d’escenografies. Així, es tracta d’una artista multidisciplinària amb una extensa trajectòria expositiva individual en l’àmbit nacional i internacional, amb un perfil acadèmic molt marcat en doctorar-se per la Universitat Politècnica de València i impartir conferències, cursos o seminaris en fundacions i universitats de tot l’estat.

“Gaudirem de l’obra d’Ana Llestín durant un mes sencer. A Moncofa apostem decididament per acostar les grans artistes del panorama espanyol any rere any, una tasca que amb esforç i talent aconseguix la comissària de la sala, Gabriela Alemany. Alemany ha aconseguit dotar Moncofa d’una sala la qualitat artística de la qual és envejable per qualsevol gran ciutat espanyola”, ha expressat Ilenia Begnozzi, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Moncofa, qui afig que “el nostre objectiu és oferir pluralitat d’opcions culturals al veïnat i a milers de visitants que estiuegen a Moncofa o ens visiten en estades més curtes. Llestín els donarà des de divendres la benvinguda amb la seua esplèndida obra”.

Miguel Vicens Riera, a l’agost

La segona exposició temporal serà a càrrec del pintor i escultor, també valencià, Miguel Vicens Riera, que serà protagonista del 2 d’agost al 2 de setembre. Així, el talent de Vicens, reconegut àmpliament per la crítica i públic, es podrà apreciar durant el mes d’agost a la sala Maria Sorolla. “Dos obres i llenguatges artístics diferents que junts continuen consolidant la reputació artística d’un espai cultural comissariat per Gabriela Alemany, el prestigi del qual és reconegut pel panorama artístic nacional”, ha expressat Begnozzi.

Lletres i pintura

Per a este estiu, la sala Maria Sorolla mescla pintura i literatura. Així, la jornada del 3 d’agost s’ha reservat per a l’art de la ploma i les lletres. La pintura deixa pas al poeta i filòsof Julio García Caparrós, acompanyat ara pel seu fill Daniel Arana, docent i escriptor, els quals presentaran els seus nous poemaris Raíz de brezo i Cantos del desarraigo, guardonat este últim en la dessetena edició del Premi Internacional Antonio Gala de Poesia, d’Alhaurín el Grande. D’altra banda, Alicia García Arana, filla i germana de Julio i Daniel, ha fet un treball d’il·lustració amb aquarel·les per a Raíz de brezo.