L’Ajuntament de Moncofa transformarà l’avinguda Ramón y Cajal en un bulevard

  • Wences Alós Valls: “Convertim un entorn deteriorat en un espai atractiu i que millora la qualitat de vida dels veïns”
  • El vial comptarà amb mobiliari urbà, arbrat, zones verdes i un carril bici

L’Ajuntament de Moncofa continua el treball per a convertir el nucli urbà del municipi en un entorn amb millors serveis i que garantisca millor qualitat de vida als seus habitants. En eixa línia, acaba d’adjudicar provisionalment les obres de reurbanització de l’avinguda Ramón y Cajal, des de la plaça del Pla fins a la rotonda del carrer Científic Avel·lí Corma, per un pressupost de quasi 250.000 euros.

Estos treballs tindran una duració de sis mesos una vegada que s’haja adjudicat definitivament i inclouran la transformació de l’avinguda Ramón y Cajal en un bulevard amb zones verdes, nou mobiliari urbà i un nou tram de carril bici, que permetrà unir pràcticament la platja amb el centre de la població.

Wences Alós Valls ha assegurat que “hem adjudicat les obres amb l’objectiu de transformar un carrer que presenta deficiències i una ordenació urbana antiquada i poc atractiva, en un bulevard amb carril bici gràcies al qual es podrà arribar, pràcticament, des de les platges de Moncofa fins al centre de la població, arribant fins al mercat municipal, la biblioteca i la plaça del Pla. D’esta manera, l’entorn guanya bellesa i millorem la qualitat de vida dels veïns i veïnes”.

Després d’anys sanejant la situació econòmica de l’Ajuntament, este es troba amb la capacitat de millorar l’entorn urbà i les instal·lacions municipals d’oci i cultura.

Esta obra de reurbanització de l’avinguda Ramón y Cajal redueix els escolaments i les avingudes d’aigua, millora l’accessibilitat en tot l’entorn urbà, millora l’espai públic per a l’ús per a vianants, es renovaran les instal·lacions urbanes i es preveu la ubicació de nou mobiliari i arbratge urbà per a millorar l’entorn i els serveis. Gràcies a això es guanyaran quasi 400 metres quadrats de zones verdes i jardins, a més de crear 300 metres de carril bici, amb una inversió de 247.746 euros

L’any passat ja es va millorar el clavegueram en la zona

L’Ajuntament de Moncofa escomet estes importants obres de millora i embelliment de l’entorn urbà d’esta zona després que el passat estiu finalitzara les obres per a millorar el servei de clavegueram en el tram de l’avinguda Ramón y Cajal i el carrer Vicente Ramón Alós.

Cal tindre en compte que estes obres eren la continuació de les realitzades ja al novembre de 2021 i van ser fruit de les inspeccions que han detectat deficiències estructurals i de degradació per l’ús.

Wences Alós Valls ha destacat que “des que vaig assumir l’alcaldia de Moncofa, l’equip de govern ha fet un especial esforç per mantindre les infraestructures que té el municipi, com per exemple el clavegueram o la xarxa de parcs. És igual fins i tot més important mantindre este patrimoni que llançar-se a una voràgine d’obres sense realitzar els manteniments adequats, com succeïa en el passat. En estos moments la millora de la situació econòmica ens permet portar-ho tot avant”.