L’Ajuntament de Moncofa tramita més de 500 incidències veïnals a través de la plataforma Línia Verda

  • José Mª Andrés: “És un balanç molt positiu perquè demostra que els veïns estan implicats a millorar el poble”

L’Ajuntament de Moncofa ha tramitat ja més de 500 incidències traslladades pels veïns i els visitants del poble a través de l’aplicació Línia Verda. Aquesta plataforma nacional, a la qual Moncofa es va adherir el mes d’abril passat, inclou una sèrie de serveis per a millorar la gestió municipal, la resolució d’incidències en la via pública i fomentar la comunicació amb las ciutadania i la conscienciació i informació ambiental, entre altres utilitats.

Cal destacar que, d’entre estes incidències, 317 es van registrar entre els mesos de juliol i agost, i a la majoria se’ls ha anat donant resposta, bé solucionant el problema detectat pels ciutadans, bé informant a les persones que van detectar la incidència quins passos s’han anat donant per a tractar de resoldre el problema.

José María Andrés, tinent d’alcalde i regidor responsable de Participació Ciutadana, ha explicat que “aquest balanç és summament positiu perquè indica que els veïns de Moncofa estan molt conscienciats a l’hora de millorar els serveis del poble, així com la necessitat de la seua col·laboració per a tindre el millor entorn possible. Per part de l’equip de govern estem treballant intensament, juntament amb els serveis municipals, per a atendre’ls al més prompte possible i resoldre els problemes que ens traslladen. Fins al moment, les principals incidències estan centrats en fems, neteja i parcs”.

Cal tindre en compte que el ciutadà participa fent foto i enviant a l’Ajuntament la incidència que ha detectat, després l’Ajuntament i l’empresa que gestiona els serveis actuen per a resoldre la incidència informada i, finalment, s’informa el ciutadà de les gestions realitzades per a resoldre la incidència detectada o, si no és possible, donar compte del perquè.

José María Andrés ha assegurat que “a través d’este canal de comunicació directe, els veïns poden posar en coneixement de l’Ajuntament aquells desperfectes que detecten al poble. Gràcies a aquesta eina de participació ciutadana, l’Ajuntament pretén conéixer les necessitats del municipi i així poder donar solució a les qüestions comunicades”.

Una plataforma per a millorar els serveis i la gestió municipal

Línia Verda és una plataforma que inclou una sèrie de serveis per a millorar la gestió municipal, la resolució d’incidències en la via pública i fomentar la comunicació amb la ciutadania i la conscienciació i informació ambiental, entre altres utilitats.

Per a poder utilitzar este nou servei és necessari procedir a la descàrrega de l’APP Línia Verda. Per a això, s’accedeix a Google Play o APP STORE en funció de la tecnologia emprada en el telèfon intel·ligent (Android/iOS). Una vegada localitzada, es duu a terme la descàrrega de manera gratuïta. A partir d’eixe moment, se selecciona el municipi sobre el qual es vol comunicar la incidència. El procediment és molt ràpid i senzill.

Per a comunicar una incidència, n’hi ha prou amb punxar sobre el botó “Nova Incidència”. Un desplegable amb les diferents tipologies d’incidències apareix en pantalla. Se selecciona aquella sobre la qual es vol comunicar. De manera automàtica, l’APP detecta les coordenades exactes en les quals se situa el desperfecte. El següent pas és adjuntar una foto de la incidència i l’observació sobre esta. Ja només queda donar al botó d’enviar. Una vegada enviada, personal de l’Ajuntament rep la notificació del desperfecte comunicat. A partir d’este moment, s’inicien els tràmits per a donar solució a la incidència detectada. El ciutadà/na al seu torn, rep una notificació en el seu telèfon mòbil sempre que es produïsca un canvi en l’estat d’esta.

A través de Línia Verda, també es pot plantejar qualsevol consulta mediambiental. N’hi ha prou amb seleccionar l’opció de “Fes la teua consulta”. En un termini màxim de 24 hores tindrà resposta per part d’un equip d’experts en la matèria de forma completament gratuïta.

Al servei Línia Verda també es pot accedir a través del domini www.liniaverdamoncofa.es. A més de comunicar una incidència o plantejar una consulta, es disposa d’un ampli contingut de consulta mediambiental (guia de bones pràctiques, consells, informació pròpia del municipi, etc.).

José María Andrés, regidor de Participació Ciutadana, anima “els veïns de la localitat a utilitzar el servei Línia Verda. A través de la implantació d’este servei i gràcies a la participació ciutadana, pretenem aconseguir un municipi que complisca amb les expectatives de benestar social dels seus veïns i veïnes”.