L’Ajuntament de Moncofa s’adhereix a ‘Salvem la Ceràmica’

  • Wences Alós Valls: “La indústria ceràmica és vital per a moltes famílies del poble i farem tots els possibles per a ajudar-les”

L’Ajuntament de Moncofa s’ha adherit al manifest ‘Salvem la ceràmica’ amb l’objectiu de sol·licitar al Govern d’Espanya una línia d’ajudes perquè la indústria taulellera puga superar l’actual crisi generada per l’augment dels costos de l’energia principalment. Wences Alós Valls, que ha signat el manifest juntament amb José Martí, president de la Diputació, ha tingut en compte a l’hora de donar suport a aquesta iniciativa el fet que moltes famílies de Moncofa depenen directament i indirectament d’este sector.

De fet, Wences Alós Valls ha destacat que “la indústria ceràmica és vital per a moltíssimes famílies de Moncofa i farem tot els possibles per a ajudar-les. Esta és una qüestió que no entén de colors polítics, per la qual cosa farem tota la força que siga possible per a obligar al fet que el president del Govern concrete eixes ajudes que necessita actualment la indústria taulellera per a superar esta crisi”.

L’alcalde de Moncofa ha anunciat que es penjarà una pancarta reivindicativa a l’Ajuntament “fins que el Govern materialitze les ajudes que va prometre al sector i que encara estan als llimbs”.

La trobada en la Diputació amb els sindicats i les organitzacions empresarials del clúster va plantejar la possibilitat de convocar manifestacions en el cas que no arribe prompte la concreció de les mesures promeses pel president del Govern. Fins i tot es va considerar la idea d’eixir al carrer en els primers dies de gener.

El manifest ‘Salvem la Ceràmica’ posa en negre sobre blanc les reivindicacions d’ajudes que permeten la continuïtat d’un sector econòmic de vital importància per al futur de Castelló, ja que és un dels sectors més dinàmics, líder en tecnologia, disseny i qualitat, que concentra la seua activitat a les comarques de la Plana Alta, la Plana Baixa i l’Alcalatén. No sols hi ha moltíssimes famílies de Moncofa vivint del taulell, sinó que “de la ceràmica depenen 73.000 famílies, entre ocupacions directes, indirectes i induïts, la qual cosa suposa el 30 % de tota l’ocupació de Castelló”, assenyala el document signat per Wences Alós Valls.

Més notícies d'interés