L’Ajuntament de Moncofa renova el clavegueram a Ramón y Cajal i Vicente Ramón Alós

Wences Alós: “Estem treballant intensament a millorar un servei que no sempre es veu però que és molt necessari”

Moncofa, 22 d’agost de 2022.- L’Ajuntament de Moncofa està escometent actualment obres per millorar el servei de clavegueram al tram de l’avinguda Ramón y Cajal. Es tracta d’una més de les actuacions realitzades en clavegueram després de dècades en què no s’havien fet aquest tipus d’obres.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, juntament amb altres membres de l’equip de govern, han visitat les obres per comprovar l’evolució d’aquesta obra, necessària per millorar la qualitat de vida dels residents a la zona en qüestió. El pressupost d’aquesta obra és de 72.659,99€ i en aquests moments s’està finalitzant l’actuació l’Avinguda Ramón y Cajal i aviat s’iniciarà l’obra que recau sobre el carrer Vicente Ramón Alós.

Cal tenir en compte que aquestes obres són la continuació de les realitzades el novembre de l’any passat i són fruit de les inspeccions, que han detectat deficiències estructurals i de degradació per l’ús. Al col·lector del carrer Vicente Ramón Alós s’han detectat greus esquerdes longitudinals i transversals, per la qual cosa ha arribat al final de la seva vida útil, mentre que al col·lector de l’avinguda Ramón y Cajal s’ha detectat desgast a les parets entre les carrers Murillo i Soneja , per la qual cosa presenta pèrdues d’eficiència.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha explicat després de la seva visita a les obres que “seguim invertint a millorar els serveis per als veïns, especialment a sanejar i millorar la xarxa de clavegueram. Es tracta d’un servei que no sempre es veu i per això crec que va ser el gran oblidat en el moment del boom immobiliari i en què, malgrat que l’Ajuntament va tenir grans ingressos econòmics, aquests diners es van malgastar de forma irresponsable i oblidant-se, a més, de mantenir les infraestructures que ja estaven en servei”.

Per això mateix, actualment s’està instal·lant un col·lector a l’avinguda Ramon i Cajal, entre els carrers Doctor Fleming i Murillo amb una longitud de 72 metres i una profunditat d’1,8 metres per incorporar les aportacions dels carrers Doctor Fleming i Burriana.

Adjudicades les obres entre el carrer Peruga i el Canal Masbó

A més, l’Ajuntament de Moncofa ja ha adjudicat les obres per millorar la xarxa de clavegueram i d’evacuació de les aigües pluvials entre el carrer Peruga i el Canal Masbó .

Aquestes actuacions estaven pressupostades en 310.002,04€ i l’obra ha estat adjudicada a Facsa , que s’iniciarà tan aviat com passi l’estiu i s’espera que estigui conclosa tot just sis mesos després del començament.

Aquestes obres, que seran finançades en part amb una subvenció de 235.000 euros per part de la Diputació de Castelló, estava prevista a la revisió del Pla Director del Clavegueram de Moncofa.