L’Ajuntament de Moncofa programa un atractiu programa de festes per a commemorar el 9 d’Octubre

  • Wences Alós Valls: “Volem celebrar-lo amb orgull i ajudar que es beneficien el sector de la restauració i el xicotet comerç”

L’Ajuntament de Moncofa ha organitzat una atractiva agenda d’activitats per a commemorar este diumenge la festivitat del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Per a això, l’equip de govern que lidera Wences Alós Valls ha programat huit esdeveniments de tota mena amb l’objectiu d’involucrar a públic de totes les edats, tant del poble com visitants que puga atraure aprofitant la festivitat.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha assegurat que “hem programat un total de huit activitats específiques per a commemorar la festa del 9 d’Octubre amb orgull, així com per a ajudar al fet que veïns i visitants ho celebren al carrer i que es puguen beneficiar també els xicotets comerços i locals de restauració del poble”.

Des de les 9 del matí i fins a la mitjanit està previst que hi haja diverses actuacions musicals, mascletà i espectacle pirotècnic, així com proves esportives, a més d’un acte institucional i un altre religiós per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana.

Wences Alós Valls, no obstant això, també ha volgut aprofitar per a reivindicar que “jo veig el 9 d’Octubre com la festa de la unió, no de la divisió; com la festa del diàleg, no de la discussió; com la festa de l’orgull del que som, no del rebuig de la nostra història i tradicions… En definitiva, com la festa per a reivindicar el que som i el que volem ser, siguem com siguem i sense importar d’on siguem”.

L’alcalde de Moncofa ha incidit que “és el que tant jo com tot l’equip de govern de Moncofa reivindiquem amb el nostre treball dia a dia, tots els dies, no sols el 9 d’Octubre. Perquè eixa és l’única forma que coneixem de treballar pels nostres veïns i veïnes. Treballem a fer una Moncofa millor perquè la nostra ciutadania puga estar millor i tindre una millor qualitat de vida. Amb diàleg permanent, mai amb imposicions. Integrant en la nostra presa de decisions a qui pensa diferent i sense importar el que puga pensar de nosaltres, perquè pensar i treballar a aconseguir el millor per als veïns i veïnes de Moncofa és la nostra manera d’ajudar al fet que la Comunitat Valenciana siga millor i tinga un millor futur”.

Programa complet del 9 d’Octubre

9 hores: Mitja Marató de Moncofa. Organitzat per HJ Crono i patrocinat per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Moncofa. L’eixida serà des de la plaça del Pla.

11.30 hores. Passacarrer. Organitzat per l’Associació Musical Xarançaina, per a recollir els festers. Baixaran des del Camí La Vall fins a l’Ajuntament, per a recollir les autoritats i acompanyar-les fins a l’església.

12.00 hores. Missa major Sant Antoni. Enguany la festivitat del 9 d’Octubre coincideix amb la celebració del patró.

13.30 hores. Acte institucional. Eixida des de la plaça de l’Ajuntament fins a l’estàtua de Jaume I i seguidament actuació del Grup de Danses Biniesma, en la plaça Jaume I.

14 hores. Mascletà. A continuació de l’acte institucional, es dispararà una mascletà des de la plaça de la Constitució.

17.30 hores. Pilota valenciana. S’enfrontaran els jugadors Soro III, Guillermo i Rafa contra José Salvador, Bueno i Vicent. Es realitzarà al carrer Pilota Valenciana.

19.30 hores. Processó. Recorrerà els carrers tradicionals acompanyats per la SUM Santa Cecilia de Moncofa.

A continuació, castell de focs artificials. Es realitzarà a continuació de la processó en la plaça de la Constitució, a càrrec de la Pirotècnia Lluch.22.30 hores. Actuació de Pep Gimeno, el Botifarra. En el recinte de festes amb l’espectacle Deixat estar de Romanços (rondalla). I a continuació Nit d’Albaes, a càrrec del grup Cantar per Cantar Amics de les Albaes. La comissió oferirà rotllos i moscatell.

Més notícies d'interés