L’Ajuntament de Moncofa posa en marxa dos tallers d’ocupació per a donar treball a 30 persones aturades

  • José María Andrés: “Esperem seguir millorant l’ocupabilitat i reduir la taxa d’atur al municipi que actualment es troba en un 9,63 %, la segona més baixa de pràcticament l’última dècada”

L’Ajuntament de Moncofa posa en marxa dos nous tallers d’ocupació, que permetran crear fins a 30 llocs de treball per a persones aturades del municipi en 2023. Es tracta d’una línia de treball que té com un dels grans objectius millorar les oportunitats laborals al poble, així com la capacitació professional de veïns que tenen un major risc d’exclusió social.

José María Andrés, primer tinent d’alcalde de Moncofa, ha assegurat que “amb la posada en marxa d’estos dos tallers d’ocupació complim un doble objectiu ja que cal tindre en compte que es tracta de programes mixtos, de formació i ocupació. L’alumnat es va formant i obtindrà uns certificats de professionalitat que li serviran per a tindre més opcions a l’hora d’incorporar-se al mercat laboral i, d’altra banda, farà un treball d’interés general dins del municipi per a millorar les infraestructures, garantir una major qualitat de vida i adequar els serveis en tot el terme municipal, dels quals ens beneficiem tota la població”.

Així, el primer dels dos tallers d’ocupació que comencen hui divendres, 23 de desembre, és per a persones majors de 25 anys, que inclou un mòdul de jardineria i un altre d’obra. El de jardineria anirà destinat a millorar les zones verdes i ludicorecreatives annexes al riu Belcaire, on se situen els paellers, i el d’obra anirà destinat a la millora de l’accessibilitat de les voreres en el municipi, tant pel que fa a la platja com al poble.

Un nou taller d’ocupació exclusivament per a dones

José María Andrés ha explicat que “també hem aconseguit un segon taller d’ocupació, que és molt nou, i que va dirigit exclusivament a dones que necessiten un treball al poble. Este segon taller estarà dedicat a la jardineria, concretament per al manteniment i la posada en valor de tot el sender blau. És una senda que arriba fins a la ratlla de Xilxes des del centre del Grau. Des de l’Ajuntament de Moncofa esperem continuar millorant l’ocupabilitat i reduir la taxa d’atur en el municipi, que actualment es troba ja en un 9,63 %, la segona més baixa de pràcticament l’última dècada”.

Així mateix, Andrés assenyala que “esta generació d’ocupació que s’està produint en el municipi és possible gràcies a l’impuls i les millores d’infraestructures per a atraure indústries al nostre terme municipal, així com la promoció que fem per a impulsar el nostre turisme. Al final diversifiquem entre diferents sectors per a millorar les oportunitats en la nostra localitat i l’ocupabilitat dels nostres veïns i veïnes”.

Estos tallers d’ocupació estan subvencionats amb fons europeus a través de la Generalitat Valenciana. El doble mòdul del taller de jardineria i obra compta amb una aportació de poc més de mig milió d’euros i el destinat a dones rep uns 250.000 euros, en total una inversió destinada al nostre municipi de 750.000 €.