L’Ajuntament de Moncofa ofereix un local en la platja a la Generalitat perquè reforce els serveis sanitaris

Wences Alós Valls: “Ens hem reunit amb la Conselleria perquè els veïns i veïnes es mereixen una qualitat assistencial digna”
L’alcalde ha oferit un local a la platja, on ja resideixen pràcticament el 50 % de la població


L’Ajuntament de Moncofa ha oferit un local en la platja a la Generalitat Valenciana perquè reforce tot l’any els serveis sanitaris que ofereix a la població. L’alcalde ha fet este oferiment als responsables de la Direcció General d’Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat durant la reunió que va mantindre ahir a València.
Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha acudit acompanyat per la regidora de Sanitat, Mari Carmen Ferri i veïns de la platja de Moncofa, que fa un mes van promoure els actes reivindicatius per a reclamar millors serveis de salut.
L’alcalde de Moncofa ha explicat que “ens reunim amb responsables de la Conselleria perquè els veïns de Moncofa es mereixen una qualitat assistencial digna. Els oferim que ocupen el local que els cedim habitualment per a reforçar els serveis sanitaris per Pasqua i estiu fins que escometen les obres per a construir el nou ambulatori, ja que les condicions en les quals s’està prestant l’atenció sanitària, amb cadires a l’aire lliure, són molt deficients”.
Wences Alós Valls, que es va reunir amb el subdirector general d’Activitat Assistencial Integrada, Enrique Soler, els va mostrar el seu malestar “ja que ens assabentem de les notícies de l’ambulatori a través dels mitjans de comunicació, malgrat les reiterades sol·licituds d’informació per part de l’Ajuntament”.
L’alcalde ha destacat que, “a més d’oferir-los el local, els vam insistir que és fonamental que reforcen el servei amb una ambulància medicalitzada, atenció les 24 hores del dia i pediatria”.
En la mateixa reunió, a la qual va excusar l’assistència la directora general d’Assistència Sanitària, María Amparo García, es va informar a la corporació de la imminent nova licitació de l’obres d’ampliació de l’ambulatori.
Mobilització veïnal fa un mes per a protestar contra la Generalitat
Esta reunió va ser convocada per la Conselleria de Sanitat després que fa un mes l’Ajuntament de Moncofa donara suport a les veïnes i veïns del poble en una concentració de protesta per a exigir a la Generalitat que comence d’una vegada les obres del nou ambulatori. La gota que va vessar el got de la seua paciència va ser la falta d’iniciativa de la Generalitat a l’hora de tornar a adjudicar el contracte per a fer les obres de l’ambulatori després que al maig passat anunciaren la rescissió amb l’empresa a la qual havia adjudicat l’execució d’esta infraestructura vital per als habitants i visitants del poble.
Esta reacció té lloc després que un grup de veïns de la platja recollira signatures per a demanar a la Generalitat que pose un servei de 24 hores, una ambulància medicalitzada i un reforç del servei de pediatria, a més de l’ampliació de l’ambulatori. Els veïns i veïnes es van mobilitzar després de molts anys patint la manca en els serveis mèdics que hi ha al poble, bé per la falta de mitjans, bé per les limitacions en els horaris.

Més notícies d'interés