L’Ajuntament de Moncofa invertirà 149.602 euros en la renovació de l’enllumenat públic per fer-lo més sostenible

José Mª Andrés: “Aquesta subvenció servirà per instal·lar tecnologia led per millorar l’eficiència energètica i estalviar costos”

L’Ajuntament de Moncofa ha aconseguit una subvenció de 149.602 euros per renovar les instal·lacions existents d’enllumenat públic exterior. Aquest ajut confirmada ja per la Generalitat Valenciana és fruit de la bona gestió de l’equip de govern que lidera l’alcalde, Wences Alós Valls.

Aquesta subvenció té una part que és una ajuda reemborsable bonificada a fons perdut de 74.801 euros, mentre que un altre tant, fins 149.602 euros, caldrà tornar-la, però sense pagar cap interès un cop finalitzades les obres. Aquesta línia d’ajuts per millorar l’eficàcia energètica en els serveis públics són de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Moncofa ha de justificar abans de el 2 de desembre a la contractació d’aquest servei.

José María Andres, primer tinent d’alcalde de Moncofa, responsable de la tramitació de les subvencions, ha assegurat que “gràcies a la feina feta per l’equip de Govern, sol·licitant totes les subvencions en competència amb altres institucions, hem aconseguit una important ajuda per millorar la tecnologia i canviar els llums led en els carrers de Moncofa. D’aquesta manera, reduirem les despeses en la factura elèctrica i serem més respectuosos amb el medi ambient. A la fi ens concedeixen una subvenció de gairebé 150.000 €, dels quals la meitat, 75.000 €, són a fons perdut i l’altra meitat és per tornar sense cap tipus d’interès “.

En definitiva, es tracta d’una aposta de l’Ajuntament de Moncofa per millorar els serveis que reben els veïns abaratint els costos, “el que suposa una evident eficàcia en la gestió, un estalvi en la factura de la llum, una millora en l’eficiència energètica i una aposta decidida per la innovació i per fer de Moncofa un municipi més sostenible “, ha explicat José Mª Andres.