L’Ajuntament de Moncofa informa sobre l’exempció en l’impost de circulació als tractors agraris

  • Wences Alós Valls: “Es tracta d’una exempció que permet no pagar l’impost de circulació però ha de ser sol·licitada, i molts agricultors ho desconeixen”

L’Ajuntament de Moncofa ha fet un pas més de rosca a la seua política de reduir al màxim els impostos i taxes que han de pagar els seus veïns. I ara ho ha fet donant a conéixer l’exempció “pregada” a la qual poden acollir-se els agricultors amb un tractor agrícola.

Cal recordar que l’Ajuntament de Moncofa va aprovar baixar l’impost de circulació, en l’últim Ple municipal. Així, l’equip de govern manté la línia permanent de baixada d’impostos que depenen del consistori.

Però a més l’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, assegura que “hem pogut constatar que la llei dona la possibilitat que els tractors agrícoles no paguen l’impost de circulació. Es tracta d’una possibilitat de caràcter pregat, vol dir que no ho pot establir l’Ajuntament, sinó que l’ha de demanar el propietari. Però com des de l’equip de govern que dirigisc volem que es puguen beneficiar tots els veïns del poble que tinguen tractors agrícoles, realitzarem una campanya informativa perquè tots puguen beneficiar-se d’esta mesura”.

Com beneficiar-se d’esta eliminació de l’impost

Així, totes aquells veïns de Moncofa que vulguen aprofitar-se d’esta mesura anunciada per Wences Alós Valls, només han de presentar la sol·licitud per internet en la seu electrònica de l’Ajuntament, a través del Registre, o bé de manera presencial en l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

La documentació que hauran d’aportar les persones interessades consta d’una sol·licitud, la còpia de la fitxa tècnica del vehicle, còpia del permís de circulació i còpia de la cartilla d’inspecció agrícola expedida a nom del titular del vehicle.

Respecte a la baixada de l’impost de circulació aprovada, Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha assegurat que “continuem treballant amb intensitat des de l’equip de govern per a baixar al mínim els impostos que han de pagar els veïns del poble. Estes noves rebaixes en l’impost de circulació, que en algun tram el reduirem al mínim legal que ens permet el Govern, tenen com a objectiu que es puguen beneficiar tots els veïns empadronats a Moncofa”.

Així, els tres trams de potència dels tractors tenen importants reduccions, de fins a 33 euros en el cas dels que tinguen motors per damunt dels 25 cavalls de vapor fiscals (CVF). En el cas dels turismes amb menor potència, a penes es paguen 12,62 € en 2023, que és el mínim legal, mentre que en el següent tram a penes es paga un coeficient del 1,09, que suposa pagar 15 euros menys que fa un any, i així en tots els trams regulats oficialment. Ara serà de zero euros en el cas que el tractor tinga un ús agrícola.

Wences Alós Valls ha explicat que “les comparatives amb altres poblacions del nostre entorn es demostra que a Moncofa fem un esforç d’allò més important, amb un descompte en les tarifes major que el de la majoria. De fet, en el cas dels turismes en el tram de menor cilindrada es cobrarà el mínim legal, en el següent tram serà pròxim al mínim legal i en la resta també hi haurà baixades addicionals”.

En qualsevol cas, l’alcalde, Wences Alós Valls, ha pogut plantejar esta iniciativa al plenari municipal pel fet que l’Ajuntament pot assumir la rebaixa d’ingressos, gràcies a la bona gestió que està practicant durant els set anys que porta al capdavant del consistori.

Més notícies d'interés