L’Ajuntament de Moncofa ha finalitzat la renovació de l’enllumenat públic en sis sectors de la platja per valor de 147.099,63 €

  • José Mª Andrés: “Esta setmana han finalitzat les obres de renovació de l’enllumenat en sis sectors de la platja subvencionades per l’IVACE per a instal·lar tecnologia led amb el fi de millorar l’eficiència energètica i estalviar costos

L’Ajuntament de Moncofa va aconseguir l’any 2022 una subvenció de 147.099,63 euros per a renovar les instal·lacions existents d’enllumenat públic exterior a la platja de Moncofa.

Esta subvenció té una part que és una ajuda reemborsable bonificada a fons perdut de 73.549,81 euros, mentre que un altre punt, fins a 147.099,63 euros, caldrà retornar-la, però sense pagar gens d’interés una vegada finalitzades les obres. Esta línia d’ajudes per a millorar l’eficàcia energètica en els serveis públics provenen de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat Valenciana.

José María Andrés, primer tinent d’alcalde de Moncofa, responsable de la tramitació de les subvencions, ha assegurat que “gràcies al treball realitzat per l’equip de govern, sol·licitant totes les subvencions en competència amb altres institucions, hem aconseguit una important ajuda per a millorar la tecnologia i canviar els llums led, en este cas a la platja de Moncofa. D’esta manera, reduirem les despeses en la factura elèctrica i serem més respectuosos amb el medi ambient. Al final ens concedeixen una subvenció de quasi 150.000 €, dels quals la meitat, 75.000 €, són a fons perdut i l’altra meitat és per a retornar sense cap mena d’interés”.

En definitiva, es tracta d’una aposta de l’Ajuntament de Moncofa per a millorar els serveis que reben els veïns abaratint els costos, “la qual cosa suposa una evident eficàcia en la gestió, un estalvi en la factura de la llum, una millora en l’eficiència energètica i una aposta decidida per la innovació i per fer de Moncofa un municipi més sostenible”, ha explicat José Mª Andrés.