L’Ajuntament de Moncofa encarrega un gran mural a Gabriela Alemany

  • Wences Alós Valls: “Volem que servisca d’homenatge de tot el poble al nostre passat com a municipi pesquer i agrícola”

L’Ajuntament de Moncofa ha encarregat a la reconeguda artista local Gabriela Alemany un mural que servisca per a posar en valor les tradicions del municipi, especialment vinculades al món agrícola i de la pesca. Es tractarà d’una obra de set metres d’altura que pintarà en la façana d’un edifici municipal en l’encreuament entre els carrers Cova Santa i Magdalena.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha explicat que “volem que este mural servisca com a homenatge de tot el poble al nostre passat i tradicions, especialment recordant la nostra història vinculada a la mar i el camp. L’equip de govern que dirigeix està molt de temps treballant a recuperar el millor de la nostra història i tradicions, així com potenciant la cultura en el nostre municipi. Per això, hem volgut fer un pas més encarregant este mural de reconeixement als nostres avantpassats a una artista de Moncofa reconeguda a nivell nacional i internacional”.

Gabriela Alemany Martí és natural de Moncofa i es va formar, entre altres llocs, a l’Escola d’Arts i Oficis de València, a l’Escola d’Artesans de València i en la Univertità degli Studi d’Urbino Facultat de Belles Arts d’Urbino.

Té una àmplia experiència docent com a professora de pintura i dibuix, que complementa amb el seu treball com a comissària de la Sala d’Exposicions María Sorolla, de l’Ajuntament de Moncofa, situada en el grau de la localitat.

El seu extens treball li ha valgut diversos premis i reconeixements com són el Premi Ciutat de València en 2002. Des de 1997 ha realitzat ja un total de 13 exposicions individuals a Castelló, València, Madrid, Carcaixent, Urbino (Itàlia), Moncofa, Eivissa i Marina d’Or. En els últims 25 anys també ha treballat en diferents exposicions col·lectives a Castelló, el Kazakhstan, València, Urbino i Brussel·les.

Cal tindre en compte que esta última temporada d’exposicions la sala María Sorolla ha aconseguit reunir importants artistes, principalment de la província, encapçalats pel reconegut artista castellonenc Juan Ripollés. Així, durant el passat l’estiu va aconseguir atraure a moltíssims visitants per a gaudir de les obres de Fandos, Francisca Lita, Claudia de Vilafamés, Miguel Oñate o Juan González Alacreu.

Més notícies d'interés