L’Ajuntament de Moncofa dona suport als veïns i veïnes en la concentració per a exigir l’ambulatori a la Generalitat

  • Mari Carmen Ferri: “Han de començar les obres ja, però també atendre les 24 hores del dia i reforçar els serveis sanitaris”
  • La concentració serà a les portes de l’ambulatori este divendres a les 17 hores

L’Ajuntament de Moncofa ha anunciat que donarà suport divendres a les veïnes i veïns del poble que han convocat una concentració de protesta per a exigir a la Generalitat atenció 24 hores, ambulància medicalitzada i que comencen d’una vegada les obres del nou ambulatori. Un grup de ciutadans i ciutadanes està realitzant una recollida de signatures per a reclamar millores tant en les infraestructures sanitàries com en els serveis, insuficients per a una població creixent els últims anys.

La gota que ha reblit el got de la seua paciència ha sigut la falta d’iniciativa de la Generalitat a l’hora de tornar a adjudicar el contracte per a fer les obres de l’ambulatori després que al maig passat anunciaren la rescissió amb l’empresa a la qual havia adjudicat l’execució d’esta infraestructura vital per als habitants i visitants del poble.

Mari Carmen Ferri, regidora de Sanitat, ha explicat que “fem costat al moviment ciutadà que han posat en marxa les veïnes i veïns de Moncofa per a reclamar a la Conselleria de Sanitat que accelere d’una vegada tots els tràmits perquè comencen les obres de l’ambulatori amb urgència. Però, també, perquè amplien el servei d’atenció a les persones amb urgències mèdiques les 24 hores del dia al poble, sense que s’hagen de desplaçar. Estem fregant els 8.000 habitants i la Generalitat continua discriminant les persones que viuen a Moncofa enfront d’altres pobles, que sí que tenen atenció tot el dia malgrat ser més xicotets”.

Esta reacció té lloc després que un grup de veïns i veïnes de la platja estiga recollint signatures per a demanar a la Generalitat que pose un servei de 24 hores, una ambulància medicalitzada i un reforç del servei de pediatria, a més de l’ampliació de l’ambulatori.

Una vegada llançada esta iniciativa, han sol·licitat a l’Ajuntament de Moncofa que els done suport en les seues reivindicacions, a la qual cosa l’equip de Govern, liderat per Wences Alós Valls i representat per la regidora de Sanitat, Mari Carmen Ferri, els ha garantit que estaran al seu costat, ja que està reivindicant el mateix des de fa anys.

Amb este objectiu, el pròxim divendres a les 17 hores s’ha convocat una concentració en l’actual ambulatori, a la qual acudiran els veïns i veïnes del poble amb l’objectiu que la Generalitat faça cas d’una vegada i torne a licitar les obres, actualment paralitzades indefinidament “davant la deixadesa del Consell en general i la Conselleria de Sanitat en particular”, ha lamentat Mari Carmen Ferri.

El veïnat s’estan mobilitzant després de molts anys patint la manca en els serveis mèdics que hi ha al poble, tant per la falta de mitjans com per les limitacions en els horaris.

Cal recordar que l’Ajuntament de Moncofa va rebre per sorpresa al mes de maig passat la notícia que la Generalitat havia suspés el contracte amb l’empresa que havia d’executar les obres de l’ambulatori. En aquell moment l’alcalde, després de mesos preguntant amb insistència pels retards en el projecte, es va assabentar de la paralització de les obres a través dels mitjans de comunicació.

Encara que la Generalitat va anunciar al maig que anava a anul·lar l’adjudicació de les obres i licitar-la de nou, la realitat és que quasi un any després segueix sense eixir a concurs públic.

Pancarta reivindicativa i un comptador amb els dies de retard

Per eixe motiu s’ha col·locat una pancarta reivindicativa al balcó de l’ajuntament, així com un comptador que va senyalitzant els dies de retard que s’estan acumulant sense que comence esta obra, que hauria d’haver estat en marxa a finals d’octubre.