L’Ajuntament de Moncofa contracta durant un any 5 persones desocupades

  • José María Andrés: “Amb estes contractacions contribuïm a millorar l’ocupabilitat dels nostres veïns i veïnes alhora que millorem la seua formació”

L’Ajuntament de Moncofa ha incorporat cinc persones que es trobaven aturades amb l’objectiu d’ajudar a millorar la seua capacitació per a reincorporar-se al mercat laboral amb majors garanties d’èxit, així com per a millorar els serveis que presta el consistori als seus veïns i veïnes.

José María Andrés, primer tinent d’alcalde, encarregat del personal de l’Ajuntament de Moncofa, ha explicat que “s’han sol·licitat dues subvencions a la Generalitat Valenciana dins dels programes EMPUJU per a menors de 30 anys i EXPLUS per a persones majors de 30 anys, que formen part de les ajudes del Fons Social Europeu, per un total de 152.839,08 €. L’Ajuntament de Moncofa aporta amb fons propis 82.702,53 €, és a dir el 54 %, mentre que la Generalitat Valenciana aporta la resta, 70.136,55 €. Amb estes contractacions no sols ajudem persones que estaven en atur a treballar durant un any, sinó que, a més, podrem ajudar-los a millorar la capacitació professional i formació de cara a tindre majors opcions de reincorporar-se després amb èxit al mercat laboral”.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Moncofa, que dirigeix l’alcalde Wenceslao Alós Valls, treballa activament per a acollir-se a tots estos programes per al foment de l’ocupació, tant de les persones joves de menys de 30 anys, així com per a donar una nova oportunitat laboral a totes aquelles persones majors d’esta edat que han perdut el lloc de treball.

Un d’estos programes, EMPUJU 2022, és d’un any de duració i va destinat a persones menors de 30 anys. El pressupost íntegre és de 63.240,12 € euros, dels quals 28.628,71 € estan subvencionats i 34.611,41 € els finança l’Ajuntament amb fons propis. En este programa s’incorporarà un auxiliar administratiu per a l’àrea econòmica i un promotor de xarxes socials.

A més, s’han contractat tres persones més a través de l’altre programa, EXPLUS 2022. En este cas, el pressupost és de 89.598,96 €, dels quals 41.507,84 € estan subvencionats i 48.091,12 € els finança l’Ajuntament amb fons propis. Concretament, en el programa EXPLUS s’incorporaran tres auxiliars administratius per a reforçar l’àrea econòmica i la biblioteca municipal.

José María Andrés ha assegurat que, amb estos programes, “l’equip de govern de l’Ajuntament de Moncofa continua treballant per a aconseguir programes que permeten millorar l’ocupabilitat dels seus veïns, adquirint major capacitació en l’Administració pública i millorar la seua formació per a poder guanyar-se la vida en el futur laboral”

.

.

Més notícies d'interés