L’Ajuntament de Moncofa celebra este dissabte la ‘III 5K  Corre per la Igualtat’ en els actes del 8M

  • José Luis Isach: “És una gran oportunitat per a unir l’esport amb la reivindicació de la igualtat real entre dones i homes”

L’Ajuntament de Moncofa ha organitzat per al pròxim dissabte 4 de març la ‘III 5K Corre per la Igualtat a Moncofa’, activitat que està inclosa en la programació en commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, que se celebra el pròxim 8 de març. Es tracta d’una prova que començarà a les 17 hores des de la plaça de la Constitució i en la qual s’espera una participació de prop de 200 corredors i corredores ja que encara està obert el termini per a inscriure’s.

José Luis Isach, regidor d’Esports, ha explicat que “és una gran oportunitat per a unir una activitat esportiva amb una reivindicació com és la de la igualtat efectiva de les dones i els homes, tant en l’entorn familiar com en el laboral. De fet, esta carrera està inclosa tant en els actes commemoratius pel 8 de març com en el Circuit de Carreres Populars de Moncofa”.

A més de la cursa de dissabte, el circuit inclou el ‘10K Nocturn Platges de Moncofa’ l’1 de juliol, la ‘XVIII Travessia nadant Banderes Blaves’ el 12 d’agost i la ’VI Mitja Marató de Moncofa’ el 24 de setembre.

Cal tindre en compte que l’equip de govern que lidera Wences Alós Valls porta anys bolcant-se en els actes per a fomentar la igualtat real entre dones i homes, coincidint amb els actes del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Hui comencen els actes amb motiu del Dia de la Dona Treballadora

Cal recordar que l’Ajuntament de Moncofa ha organitzat una variada i entretinguda agenda d’activitats per a reivindicar els drets i el paper que ha de representar la dona en la societat actual amb motiu de la celebració del ‘Dia Internacional de la Dona Treballadora’. Encara que se celebra el pròxim 8 de març, l’equip de govern, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha organitzat una programació que comença hui divendres en col·laboració amb l’Associació de Dones Carmen de Burgos, l’Associació de Jubilats i Pensionistes Belcaire i Protecció Civil de Moncofa, dins d’una iniciativa emmarcada dins del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

La regidora Lola Alós Gil ha assegurat que “a més d’incidir que és una jornada reivindicativa, encara que és necessari reivindicar tots els dies, hem volgut programar activitats que conviden a participar a tots els veïns i veïnes del poble. Així podrem conscienciar més gent sobre la necessitat que tota la societat ajude al fet que la conciliació de la vida laboral i familiar puga ser una realitat per a les dones que treballem”.

El variat programa d’activitats incloses en la Setmana de la Dona, del 3 al 9 de març, inclou:

Divendres 3 de març:

18 hores. Inauguració de la programació de la Setmana de la Dona.

18.30 hores. Espectacle de Pepa Cases Soy hiperactiva.

A l’acabar se servirà un vi d’honor.

Lloc: Casa de la Cultura.

Dissabte 4 de març:

17 hores. III Carrera 5K Moncofa corre per la Igualtat.

18 hores. Música tradicional de dolçaina i tabal. Trobada per a donar entrada a la ‘Cors de Dones’. Lloc: Casa de la Cultura.

21 hores. Sopar de la Dona en el polifuncional.

A continuació, ball amb Paco Peña (5 euros que es poden pagar en el primer pis de l’ajuntament.

Diumenge 5 de març:

12.30 hores. Concert de la Dona en el polifuncional, a càrrec de la SUM Moncofa.

Dilluns 6 de març. Entrega de llibres de l’Associació de Dones ‘Carmen de Burgos’, en la Biblioteca Municipal Clara Campoamor.

Dimarts 7 de març. Excursió a Montanejos.

9 hores. Eixida des de la parada de l’ambulatori.

10 hores. Desdejuni en l’Hotel Spa Rosaleda.

11 hores. Excursió en el tren turístic i visita a la Villa Purificación.

14.30 hores. Dinar en l’Hotel Spa La Rosaleda.

Dimecres 8 de març:

12 hores. Lectura del Manifest pel 8M a la plaça de la Constitució. A continuació, manifestació Castelló 8M.

Dijous 9 de març:

17.30 hores. Concurs de coques dolces i salades.

Lloc: Centre de jubilats La Murà.