La Generalitat invertirà 2,7 milions per a la nova estació de bombament a Moncofa

  • Es desbloqueja el projecte després de 8 anys, la Generalitat el pagarà íntegre i eximeix l’Ajuntament d’abonar el 20 %

La Generalitat Valenciana construirà una nova estació de bombament a Moncofa. Així ho ha anunciat la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas Ten, en la seua visita a la localitat. El Consell presidit per Carlos Mazón invertirà 2,7 milions d’euros en una infraestructura que connectarà el nucli urbà amb la depuradora incrementant la capacitat d’evacuació d’aigües pluvials i grises.

El projecte s’ha desbloquejat després de huit anys paralitzat i la Generalitat el pagarà íntegrament, eximint al consistori d’abonar el 20% que li haguera correspost. L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha destacat que amb esta infraestructura evitarem que les aigües residuals hagen d’anar fins a la platja, creuar-la de nord a sud i des d’allí fins a la depuradora com fins ara. Esta connexió directa ens permetrà, a més, solucionar la saturació de la xarxa i el seu desbordament”. L’equip de govern de l’Ajuntament ha acompanyat la consellera en la visita i ha sigut informat que el període d’execució de les obres serà de 16 mesos i està pendent de la finalització del projecte. La nova estació de bombament arreplegarà aigües pluvials i residuals en la rotonda de l’encreuament Jacinto Benavente / Avel·lí Corma i les encaminarà directament a la depuradora situada al costat del riu Belcaire.