La dessaladora de Moncofa subministrarà aigua al polígon industrial Casa Blanca

– Una empresa taulellera assumirà la inversió que supera els 500.000 euros i garantirà un subministrament d’1,25 milions de metres cúbics

– La conducció garanteix centenars de llocs de treball, presents i futurs”, assegura l’alcalde Wences Alós Valls

Moncofa continua sumant infraestructures per a consolidar el seu desenvolupament industrial. El polígon empresarial Casa Blanca comptarà amb un nou proveïment d’aigua que arribarà directament des de la dessaladora de la localitat. L’empresa Tesany SL pagarà una nova conducció amb una inversió de 542.627,25 euros. La canonada unirà la planta dessaladora amb el polígon industrial. FACSA serà l’empresa encarregada d’executar les obres. L’obra permetrà garantir un volum d’1.250.000 m³/anuals.

L’alcalde de Moncofa, *Wences Alós Valls, ha destacat que “esta infraestructura, una vegada executada, passarà a ser propietat municipal. La construcció permetrà garantir el desenvolupament futur del polígon industrial i fomentar l’assentament de noves empreses, tenint en compte que disposaran d’un proveïment d’aigua totalment garantit, assegurant i creant centenars de llocs de treball”.

El primer edil ha recordat que “el desenvolupament del polígon industrial Casa Blanca, impulsat per este equip de govern, ha permés la instal·lació d’un dels principals grups taulellers mundials, STN”. Així mateix ha rememorat com “l’acord propiciat pel consistori amb la societat estatal Acuamed per la dessaladora ha eximit temporalment els veïns del pagament de factures milionàries per la construcció de la dessaladora i ha permés dotar de proveïment d’aigua a les àrees industrials que necessiten un subministrament estable i de qualitat”.

Una dessaladora infrautilitzada amb un cost de 50 milions d’euros

L’Ajuntament de Moncofa continua ferm en la seua demanda que siga l’Estat el que assumisca els costos de construcció de la dessaladora de Moncofa. Costos que ronden els 50.000.000 d’euros, i que segons el conveni signat per l’equip de govern socialista municipal en 2008 haurien d’assumir en un 50 % els veïns de Moncofa.