La bandera arc iris oneja a Moncofa i inicia els actes pel Dia de l’Orgull

– ‘Moncofa, el nostre orgull’ reivindicarà els drets LGTBIQA+ el 8 de juliol

– L’Ajuntament ha organitzat diverses activitats amb motiu del Dia de l’Orgull, com la lectura d’un manifest per a defendre la diversitat d’orientació sexual i identitat de gènere

La bandera arc iris ja oneja al balcó de l’Ajuntament de Moncofa, i ho farà durant els pròxims dies fins a les festes del Dia de l’Orgull. L’equip de govern ha col·locat la bandera després del Ple de constitució de les meses electorals per al pròxim 23 de juliol. Este acte ha marcat l’inici de les reivindicacions plantejades a Moncofa amb motiu del Dia de l’Orgull que se celebrarà el pròxim 8 de juliol. Eixe dia a la plaça dels Cucs, a partir de les 18 h, es procedirà a la lectura d’un manifest. “Este tipus de manifestacions no haurien d’existir a estes altures de segle XXI. Totes les persones, siga quina siga la seua condició, han de posseir estos drets socials i no estar discriminats per raons d’orientació sexual i identitat de gènere. Hui més que mai, cal lluitar per garantir el respecte i la convivència entre tots i totes”, ha assenyalat la regidora de Festes i Igualtat, Maria Teresa Alemany.

El Dia de l’Orgull LGTBIQA+ començarà a les 18 h amb música en directe amb Esto no es Kansas Dj. A les 19 h serà el moment decisiu del dia, amb la lectura del manifest a càrrec de les autoritats municipals i la lectura del pregó amb protagonisme per a les drag queen La Niña Delantro i Eco Delantro, que oferiran un espectacle davant de totes les assistents després de l’acte oficial.

“És una gran oportunitat per a promoure la protecció d’uns drets que han costat suor i sofriment i que no sempre s’han pogut aconseguir. Posem per bandera que s’ha d’estimar lliurement i que la diversitat és positiva. Moncofa eixirà al carrer amb orgull i decisió”, finalitza Alemany.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, afig: “Continuem reivindicant drets i llibertats; la bandera de la diversitat i llibertat oneja al balcó de l’ajuntament i a les platges de Moncofa”.

Més notícies d'interés