Gabriela Alemany realitza un altre mural gegant a Moncofa

Wences Alós Valls: “Agraïm esta nova obra d’art a Gabriela que posa en valor la nostra història i es convertirà en un nou atractiu turístic per al municipi”

L’Ajuntament de Moncofa continua amb la seua aposta per a posar en valor la història del municipi de la mà d’artistes locals. I ha tornat a ser de la mà de la pintora Gabriela Alemany, comissària de la sala d’exposicions Maria Sorolla, que ha creat un altre mural gegant esta vegada en el Grau.
Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha destacat que “este ja és el segon mural gegant que hem fet, ja que anteriorment en va realitzar un altre al carrer Magdalena núm. 1. Este segon mural fa referència a una història que forma part de les tradicions, en este cas lligades a la mar, i demostren d’on venim”. El mural representa uns mariners ajudats de dos bous tirant d’una barca de pesca i rep el títol de De tornada a terra.
L’alcalde de Moncofa ha assegurat que “continuarem en la nostra línia de treball de fer costat als artistes locals i, d’altra banda, recordant la nostra història i potenciant el turisme, amb nous reclams que resulten atractius per als nostres visitants. No sols a la platja, com és este cas, sinó també en el nucli urbà del centre, com va ser el cas del primer mural”.
Les dos obres realitzades per Gabriela Alemany tenen la mateixa altura, aproximadament uns 7 metres i s’han convertit en un focus d’atracció tant per a veïns com visitants.
Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha recordat que “en l’equip de govern que dirigisc estem molt de temps treballant per a recuperar el millor de la nostra història i les nostres tradicions, així com potenciant la cultura en el nostre municipi. Per això hem fet un pas més encarregant estos murals de reconeixement als nostres avantpassats a una artista de Moncofa reconeguda a nivell nacional i internacional”.
Gabriela Alemany, una artista reconeguda internacionalment
Gabriela Alemany Martí és natural de Moncofa i es va formar, entre altres llocs, a l’Escola d’Arts i Oficis de València, a l’Escola d’Artesans de València i en la Università degli Studi d’Urbino (Facultat de Belles Arts d’Urbino).
Té una àmplia experiència docent com a professora de pintura i dibuix, que complementa amb el seu treball com a comissària de la Sala d’Exposicions María Sorolla, de l’Ajuntament de Moncofa, situada en l’Oficina de Turisme del Grau.
El seu extens treball li ha valgut diversos premis i reconeixements com és el Premi Ciutat de València en 2002. Des de 1997 ha realitzat nombrosíssimes exposicions individuals a Castelló, València, Madrid, Carcaixent, Urbino (Itàlia), Moncofa, Eivissa i Marina d’Or. Tambien ha treballat en diferents exposicions col·lectives a Castelló, el Kazakhstan, València, Urbino i Brussel·les.
Cal tindre en compte que esta última temporada d’exposicions a la Sala María Sorolla ha aconseguit reunir importants artistes, principalment de la província, encapçalats pel reconegut artista castellonenc Juan Ripollés. Així, durant tot l’estiu va aconseguir atraure a moltíssims visitants per a gaudir de les obres de Fandos, Francisca Lita, Samuel Bayari, Alfonso Domínguez, Jesús Llopis, Cristóbal Saborit, Claudia de Vilafamés, Miguel Oñate i Juan González Alacreu