]• Wences Alós Valls: “Cal destacar la seva importància per ajudar que estiguem més connectats, al marge de la nostra capacitat”
• L’Ajuntament homenatja Beatriz Romero per transmetre en llenguatge de signes el sentiment de les cançons de l’artista
L’Ajuntament de Moncofa ha fet aquesta tarda un emocionant homenatge a Beatriz Romero, la moncofina que ajuda a fer que les cançons de la reconeguda artista internacional Rozalén siguin accessibles a totes les persones, al marge de la seva capacitat auditiva. Aquesta veïna del poble és la responsable des de fa més d’una dècada de transmetre en llenguatge de signes no només la lletra, sinó també el sentiment que la cantant de fama mundial posa a cadascun dels seus concerts.
Així, aquest dimarts, a les 17 hores, ha tingut lloc una recepció al Parc Beatriz Romero i tot seguit un acte d’homenatge al col·legi Avel·lí Corma. Cal tenir en compte que en una activitat promoguda fa uns anys per l’Ajuntament de Moncofa, la petita assemblea d’estudiants del col·legi Avel·lí Corma va posar nom de dona a tots els parcs del municipi i va decidir que el parc que és al costat del col·legi es denominés Betariz Romero en homenatge a aquesta dona, referent al món sencer.
Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha volgut destacar “la importància de la figura de Beatriz Romero, i la de tantes persones, que dediquen el seu dia a dia que el món estigui més connectat entre nosaltres, independentment de la discapacitat de cada individu ”.
L’alcalde de Moncofa ha destacat que “Beatriz Romero interpreta no només la lletra de Rozalén als seus concerts, sinó també el sentiment que posa a cadascuna de les seves cançons. Aconsegueix que les persones que no tenen la capacitat per sentir la lletra de les cançons de Rozalén les puguin sentir de forma extraordinària. Beatriz ja és un símbol i un exemple per a totes aquelles persones amb problemes d’audició, perquè captin el sentit de les cançons de Rozalén en tota la seva magnitud”.
Beatriz Romero és tècnica especialista en interpretació de la llengua de signes i guia d’interpretació de persones sordcegues. Es tracta d’una professió que posa en evidència la seva manera de ser altruista i bolcada als altres. Acompanya des del 2011 la cantautora manxega Rozalén als seus concerts després de conèixer-se el 2008 durant un curs de cooperació a Bolívia.
Wences Alós Valls, en la seva intervenció, ha assenyalat que “estic segur que Beatriz mai va pensar que la vida la portaria professionalment, ni on és actualment, però aquesta forma de ser tan especial la va portar fins on es troba, gràcies a la seva voluntat de facilitar la comunicació entre persones que tenien dificultats afegides, que la va portar a convertir-se en una professional reconeguda internacionalment”.