El foc de les fogueres i el correfoc, la música i la mar protagonistes de Sant Joan a Moncofa

– Moncofa prepara un cap de setmana complet per a celebrar Sant Joan

– L’Ajuntament ha gestionat un dispositiu especial de seguretat i de neteja de platges i vials per a la nit i matinada del 23 al 24 de juny

La festa del foc estival es viurà divendres a Moncofa amb activitats variades per a tots els gustos i edats. I és que, la festa començarà quan a les 19.30 h s’inaugure l’exposició ‘Fossar de Naus’ de Paco Puig a la Sala María Sorolla. L’avinguda Mare Nostrum s’omplirà de festa amb una cercavila amb batucada i correfoc a càrrec de l’Associació Dracs d’Uixò des de les 23 h. El primer esdeveniment musical de la nit serà a les 23.30 h amb el grup Camí Cabres i l’Ajuntament encendrà la foguera en el centre de la platja del Grau, a la plaça Ruiz Picasso, a les 23.45 h.

Veïns, veïnes i visitants llestos per a acomiadar la primavera i donar la benvinguda a l’estiu ja tindran les fogueres preparades en tot el litoral de Moncofa. A les 00.00 h tindrà lloc el tradicional bany de peus a la vora de la mar. Com marca la tradició de Sant Joan, no faltaran aquells que roden les fogueres i demanen desitjos. Tota forma és bona de donar la benvinguda als primers minuts de l’estiu.  

La festa s’allargarà fins a altes hores de la matinada gràcies a la tercera edició del Festival DJ Sant Joan 23 amb els artistes José Cabedo, resident en Malibu Eivissa, i Alex Villa, resident en Jaleo Castelló. Tampoc faltarà el grup d’animació LIA-TE que repartirà samarretes, matalassets unflables o pilotes de platja entre el públic. La penya El Peló i Fum i Flit estarà a càrrec de la barra. El festival de DJ serà en l’avinguda Mare Nostrum en la zona de Masbó.

La celebració de Sant Joan no acabarà amb les primeres llums del dissabte 24 sinó que, després d’un merescut descans, a les 23.30 h arribarà la festa ‘Welcome Summer’ amb els DJ David Saez, Kilian Martínez i Vito. La festa serà al carrer Ciudad Real (Belcaire Nord) i tant l’acte com la barra estaran a càrrec del xiringuito Hnos. Saez.

La regidora de festes, María Teresa Alemany, afirma que “Moncofa Mar d’Activitats” comença fort enguany ja que per a celebrar Sant Joan no ens limitem simplement a la nit de Sant Joan sinó que realitzarem activitats durant tot el cap de setmana”.

El diumenge 25 serà el torn de la II Exposició de Vehicles Antics. A les 9 h començarà la concentració a l’entrada de Moncofa amb la primera ruta per la platja organitzada per Roberto Talleres Record Móvil; a les 10 h la plaça Na Violant d’Hongria acollirà l’exposició de vehicles clàssics i un esmorzar, i a les 13.30 h les avingudes Mare Nostrum i Port seran l’escenari d’una ruta de comiat dels vehicles antics.

Dispositiu especial de seguretat per al divendres 23

Des de l’Ajuntament de Moncofa es vol vetlar per la seguretat de tots els i les assistents a les celebracions de Sant Joan el divendres 23 de juny. Per eixe motiu, durant la nit tota la zona de celebracions comptarà amb un dispositiu especial de seguretat amb 5 agents de la Policia Local, 3 membres de Protecció Civil, 4 socorristes en el post de la platja del Grau i altres 4 en la de Masbó, i una ambulància que donarà servei a tota la zona amb 2 tècnics en ella. En cas de necessitat, tots els efectius estaran preparats per a actuar al més prompte possible.  

Neteja de platges i carrers

Per a no pertorbar la resta del cap de setmana ni a veïns ni a visitants, l’Ajuntament ha preparat un dispositiu de neteja específic perquè tant la zona de la platja com els carrers confrontants es troben en perfectes condicions al matí de Sant Joan. Des de primera hora del dissabte, les brigades s’encarregaran de recollir tant les restes de les fogueres com qualsevol deixalla de la nit anterior. Gràcies al ràpid treball de neteja, es podrà gaudir tant de la platja com de la via pública sense cap mena de problema.