El científic moncofí Avel·lí Corma veu reconeguda la seua trajectòria amb el Premi a l’Inventor Europeu 2023

El químic Avel·lí Corma, nascut a Moncofa, ha rebut aquest matí el Premi a l’Inventor Europeu 2023 en un acte celebrat en el Palau de les Comunicacions de València. El guardó, que reconeix tota la seua trajectòria professional, ha sigut impulsat per l’Oficina Europea de Patents (OEP). “Avel·lí Corma és per a nosaltres, per a tot Moncofa, un referent quant a esforç i treball dur” afirma l’alcalde, Wences Alós, qui ha acompanyat al científic durant el lliurament de premis. I és que, el Premi a l’Inventor Europeu és la cúspide de diferents guardons i reconeixements, com l’Alta Distinció de la Diputació de Castelló, el Santiago Grisolía o el Príncep d’Astúries.

Corma és, entre moltes altres coses, fundador de l’Institut de Tecnologia Química, ha liderat 200 sol·licituds de patents europees, és membre de la Reial Acadèmia d’Enginyeria d’Espanya, de l’Acadèmia Europa, de la National Academy of Engineering (els EUA), de l’Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, i de la Royal Society del Regne Unit.

Així mateix, ha dedicat la seua vida professional a desenvolupar processos químics i catalitzadors més sostenibles. Un treball del qual s’han beneficiat i beneficien indústries diverses com la farmacèutica, l’energètica o la cosmètica.

“El dia de hui és un dia de celebració per a tots els veïns i veïnes de Moncofa. He tingut l’oportunitat d’acompanyar a Avel·lí i donar-li l’enhorabona per part de tot el seu poble. Un poble i unes arrels que continuen sent importants per a ell malgrat haver recorregut el món. Ens visita sempre que pot i estiueja a les nostres platges. Per a nosaltres és un orgull dir que Avel·lí Corma és moncofí i continuarem donant-li suport allà on el seu treball li porte” finalitza Alós.

Més notícies d'interés